Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Rezervatia Groposu - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Rezervatia Groposu, atractii turistice

Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Rezervatia Groposu! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Rezervatia Groposu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Lindenfeld, se afla la 2,92 km distanta.
Cazare

Cazare Lindenfeld (Buchin, Caras-Severin)


Vezi oferte de cazare langa Lindenfeld, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 18,03 km distanta: Cetatea Caras - Muntii Aninei (8 poze).
14714728881100
14714728891101
14714728901102
14714728941103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Rezervatia Groposu?
Lacul Breazova. La 6,2 km. Locul fosilifer Tarnova. La 7,8 km. Lacul Secu. La 7,8 km. Piatra Alba Cuptoare. La 9,2 km. Lacul Trei Ape. La 9,9 km. Lacul Valiug-Gozna. La 10,4 km. Locul fosilifer Apadia. La 10,7 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Locul fosilifer Delinesti. La 10,8 km. Uzina hidroelectrica Grebla. La 11,3 km. Izvorul Nerei. La 13 km. Locul fosilifer Petrosnita. La 13,3 km. Locul fosilifer Soceni. La 13,7 km. La Comoara. La 14,6 km. Varful Pasec. La 16,5 km. Muzeul locomotivelor Resita. La 16,7 km. Muzeul locomotivelor - Resita - Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara. Pestera Comarnic. La 16,8 km. Locul fosilifer Ezeris. La 17,3 km. Cetatea Turcului. La 17,4 km. Pestera Socolovat. La 17,4 km. Cetatea Caras. La 18 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Pestera Popovat. La 18,3 km. Cheile Armenisului Armenis. La 18,3 km. Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Cheile Carasului. La 18,3 km. Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Manastirea Piatra Scrisa. La 18,8 km. Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. (geoobiectiv cu geocutie)
Sequoiadendron Giganteum. La 18,9 km. Are o varsta de aproximativ 150 de ani.
Faneata cu narcise Zervesti. La 18,9 km. Pestera Liliecilor Caras. La 19,3 km. Podul de la Megiureca. La 19,4 km. Lavanda Carasova. La 20,1 km. Cheile Teregovei Armenis. La 20,4 km. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Lacul Zervesti. La 20,5 km. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. V@lybra_1 - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. (geoascunzis)
Locul fosilifer Zorletu Mare. La 20,6 km. Castrul Roman Tibiscum. La 20,8 km. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes. (geoobiectiv cu geocutie)
Castrul roman Teregova. La 22,1 km. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
Turnul medieval Ruieni. La 23,3 km. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. V@lybra_2 - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie. (geoobiectiv cu geocutie)
Cheile Garlistei. La 24,8 km. Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier. La 24,9 km. Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare.
Dealul Danila Ocna de Fier. La 26 km. Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
Tunelul Dragostei Obreja. La 26,2 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Tunelul Ad Orientem Teregova. La 26,2 km. Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
Pasul Porta Orientalis Domasnea. La 27,7 km. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Pestera Buhui. La 27,9 km. Lacul Buhui. La 28,8 km. Cleantul Gainii Muntele Mic. La 30,8 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. V@lybra_3 - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic, la peste 1600m.
Poiana Seroni. La 31,1 km. Izvor Iarba Moale. La 31,3 km. Saua Jigoriei. La 31,3 km. Saua Iarba Moale. La 31,4 km. Poiana Dacia Prisaca. La 31,4 km. Ansamblul de mori din Mehadica. La 31,5 km. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu. La 31,9 km. Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra.

Rezervatia Groposu in limba maghiara - magyarul: Rezervatia Groposu

Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Rezervatia Groposu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Rezervatia Groposu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.