Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Maru - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Atractie culturala istorica(imagine generica atractii culturale, istorice)

Unde este Maru?

Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru

"La poalele Muntelui Mic, pe valea Bistrei, în localitatea Măru își trăiește veacurile pe ritmuri mai puțin obișnuite: scrâșniturile pietrelor de moară în vuietul de bas al râului prăvălit pe trepte. Nu vezi și nu auzi nimic dacă ții drumul asfaltat; dacă te opreși în Măru și te abați puțin spre șuvoiul năvalnic vei da de căsuța din lemn priponită de mal, muzica mori de apă îți va suna ca un cântec de seară, odihnitor, familiar. În Măru este singura moară de apă din zonă, măcinatul grăunțelor este o datină străveche fiind moștenită și păstrată cu sfințenie de unul dintre localnici.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Maru! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Maru si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Maru?
Cascadele Sucului. Lacul Zervesti. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. V@lybra_1 - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. (geoascunzis)
Cascada Sucu. Saua Jigoriei. Poiana Dacia Prisaca. Castrul Roman Tibiscum. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes. (geoobiectiv cu geocutie)
Valea Suculetului. Varful Sadovanu. Varful Baicu. La 22.2 km. Saua Plaiului. Saua Iepii.
Obiective cultural-istorice - Judetul Caras-Severin
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Maru - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Maru? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

  Obiective turistice din apropiere

  Turnul medieval Ruieni
  Turnul medieval Ruieni
  Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum.
  Tunelul Dragostei
  Tunelul Dragostei
  Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata.

  Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.