Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Varful Ciucas - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Varful Ciucas

Unde este Varful Ciucas?

Cu cei 1.954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Pe aici trece poteca banda rosie - magistrala crestei Carpatilor - legand culmea Muntilor Grohotis (prin pasul Bratocea) de culmea Muntelui Tataru (Pasul Tabla Butii).

Pe varf mai ajunge insa si o poteca secundara, marcata cu cruce rosie, ce pleaca din Valea Buzaului. Toate caile de acces pe varf sunt la fel de spectaculoase si la fel de lipsite de dificultati (vorbind in conditii de vreme normale).

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Varful Ciucas Privire de pe varf spre Tigaile Mari Privire de pe varf spre Valea Buzaului Culmea vestica dinspre varf Tigaile Mici si Culmea Bratocea La orele diminetii Indicator Locul ascuns. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Ciucas! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Varful Ciucas si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Ciucas?
Fantana Nicolae Ioan. Berea e tot apa - N-a fost sa fie. (obiectiv turistic cu geocutie) Piatra Dudului. Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie). (geoobiectiv cu geocutie)
Saua Chirusca. Saua Gropsoarele. Izvor Poiana Dalghiului. Poiana Dalghiului. La Rascruce. La 4.3 km. La rascruci de vremuri - Fiind in plin sezon de inflorire a bujorului de munte, zona e plina de admiratori. Varful Trecatorii. Curmatura Stanii. Cheile Strambu. Cheile Strambu - Muntii Ciucas.
Saua Bratocei. Varful Gropsoarele. Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte. (geoascunzis)
Izbucul din Valea Stanii. Cascada Pirusca. La Lanturi. La Lanturi - Culmea Zaganu. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft. (geoobiectiv cu geocutie)
Podul de Arama. Piatra Laptelui.
Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Varful Ciucas - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a "speriat" cutia...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Ciucas? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Babele la Sfat
Babele la Sfat
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective.
Stanca Mana Dracului
Stanca Mana Dracului
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.