Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Maierus - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Maierus

Unde este Maierus?

Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov. Este resedinta comunei Maierus. Este amplasata pe DN 13, km 30, are retea de alimentare cu apa, energie electrica si este deservita de cale ferata cu statie pentru marfa la distanta de 7 km.

Datorita pozitiei sale strategice, se presupune ca Maierus a reprezentat un punct de interes pentru Cavalerii Teutoni, atunci cand acestia au fost adusi aici de catre imparatul maghiar Andrei al II-lea, in 1211. Primele documente referitoare la aceasta asezare dateaza din 1377. Biserica, construita in secolul al XIV-lea, a fost inconjurata de fortificatii, avand circa 6-8 m inaltime, din care nu au mai ramas decat fragmente.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Biserica evanghelica Turnul cu ceas Intrarea dupa gratii Cimitirul de langa biserica. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Maierus! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Maierus si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Maierus?
(obiectiv turistic cu geocutie) Cetatea Feldioara. Am gasit - Am gasit acest ascunzis. Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara. Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss. (obiectiv interesant cu geocutie)
Stanca Ariciul Ormenis. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Ormenis. Este marginita la vest si nord de Lunca Oltului care formeaza hotarul cu judetul Covasna, la sud de comuna Apata si la vest de comuna Racos. (obiectiv interesant cu geocutie)
Valcele Drumul apelor minerale. O statiune parasita - Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.

Maierus in limba maghiara - magyarul: Szászmagyarós

Obiective cultural-istorice - Judetul Brasov
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Maierus - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Maierus? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

  Obiective turistice din apropiere

  Apata
  Apata la 6.7 km
  GR0563 Apata
  Cetatea Feldioara
  Cetatea Feldioara la 10.16 km
  GR0089 Cetatea Feldioara

  Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


  Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.