Pixel

Cetatea Rupea - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Poza Cetatea Rupea

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri, si curti interioare. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Zidul vestic Zidul nordic Intrarea principala Program de vizitare Poteca neterminata Intrarea din est Dinspre nord-vest Intrarea in Cetatea de Jos Turn Turn impunator Ferestre oarbe. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Rupea!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cetatea Rupea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Rupea?
19540 Vulcanii Noroiosi. Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg. (geoascunzis)
28816 Castelul Haller. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari. (geoascunzis)
30800 Viscri. Biserica este inchisa intre orele 14-16. (geoobiectiv cu geocutie)
31513 1047. Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani. (obiectiv interesant cu geocutie)
37441. 39068. 47628. 48174 Cetatea Jimbor. Jimbor (Székelyzsombor, Sommerburg) se gaseste la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
50108 Craterul vulcanic de la Racos. La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic.
51531. 51603 752. 53773 Fantana alba. 55327. 55424 Poarta de piatra Comana de Sus. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
55779. 56102 Peretele de bazalt Piatra Cioplita. Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
56611 Baile Venetia de Jos. Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
56639 Fortareata lui Mihai. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
57393 Biserica fortificata din Darjiu. La 18.3 km. Una din cele sase biserici fortificate din Transilvania incluse in anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial.
57961 Omul de piatra. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
58282 Piatra Detunata. Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
59450 Mesendorf. 62166 Locul fosilifer Carhaga. 62982 Tipia Ormenisului. Tipia Ormenisului - Racos.
63817. 64791 Necropola tumulara. La 20.6 km. Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
64995 Cloasterf Judetul Mures. 66034. 66267 Poarta secuiasca Ocland Judetul Harghita. Initial a fost acoperita cu sindrila, dar in 1938 sindrila a fost schimbata cu tigle.
66376 Biserica unitariana. Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic.
66863 3431. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
67165 3416. La 21.4 km. 67416 Cascada Tigai Comana de Sus. La 21.5 km. Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
69080 Cetatea banului Bela. Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
69962 Turn belvedere Dealul Bene Ocland. Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
70279 Turn belvedere. Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
71432 Bazinele cu apa sarata. Localnicii au amenajat aici un bazin mare cu dimensiunile de 50x8 m, si unul mic de 10x4 m.
71796 3414. De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
72204 462. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de cca.
72207 Baile Dungo. 72587 Dumbrava Castanilor Craciunel. Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
72622 Piramidele de la Sona. Piramidele de pamant de la Sona.
73140 Cetatea Kustaly. La 23.3 km. Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare.
73241 Ruinele cetatii Reka. 74311 Dealul Spanzuratorii. 74829 Fortificatiile din Padurea Rica. Pe varful Heghies, pe a carei panta se intinde padurea Boldi, se gasesc ruinele cetatii Attila, respectiv cetatea Réka, care alcatuiesc ansamblul fortificatiilor din padurea Rica.

In limba maghiara - magyarul: Kőhalom vára
Obiective cultural-istorice - Judetul Brasov
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Biserica catolica
Biserica catolica - Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Baile Fantana Puturoasa
Baile Fantana Puturoasa - Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Biserica evanghelica
Biserica evanghelica - Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Peretele de stanca de langa Rupea
Peretele de stanca de langa Rupea - De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.

Stii vreun loc inedit din judetul Brasov, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Cetatea Rupea - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta

Ultimele comentarii


 • Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievală intr-o stare foarte bună comparate cu alte cetăţi...
 • Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Rupea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.