Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Slanic-Moldova, judetul Bacau

Saua Nemirei - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Saua Nemirei

Saua Nemirei

Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Saua Nemirei:

Izvorul din Saua Nemirei
Izvorul din Saua Nemirei
Saua Nemira 1
Saua Nemira 1
Saua Nemira 2
Saua Nemira 2
Recipient
Recipient

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Saua Nemirei.

Cautati geoascunzisul Saua Nemirei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Locuri interesante din vecinatate:
* Izvorul Alb la 8.45 km - * Tinovul Apa Rosie la 9.06 km - Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna. * Tinovul Plaiesii de Jos la 9.73 km - * Dealul Pietrei la 10.06 km - * Cascada Cernica la 13.13 km - Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata. * Cimitir german la 14.48 km - * Saua Pacurita la 14.79 km - * Cheile Caraslaului la 16.09 km - * Dealul Ciresoaia la 16.89 km - * Fagul uimitor la 17.54 km - Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii. * Varful Piatra Runcului la 17.55 km -
- Judetul Bacau

Obiective turistice vecine


Ciuperca de piatra
Ciuperca de piatra
In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile.
Varful Nemira Mica
Varful Nemira Mica
Varful Nemira Mica este poate cea mai frumoasa zona a muntilor Nemira.
Varful Nemira Mare
Varful Nemira Mare
Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume.
Portile de Vant ale Nemirei
Portile de Vant ale Nemirei
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Baltile Nemirei
Baltile Nemirei
Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari.
Varful Sandru Mare
Varful Sandru Mare la 4.46 km
GR1870 Varful Sandru Mare Muntii Nemirei
Cheile Dofteanei
Cheile Dofteanei
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
 • Urmarire geoascunzis
 • Localizare pozitie ascunzis pe harta
 • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Camere web, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps in diferite formate
 • Descarcare coordonate - fisier .gpx
 • Locatii langa ascunzis in format .gpx
 • Doresti sa ai acces la serviciile enumerate mai sus? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


 • Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante...
 • Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Ai gasit si geocutia ascunsa aici? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.