Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Manastirea Poglet - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Manastirea Poglet, atractii turistice

Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Biserica Manastirii Poglet - 1 Biserica Manastirii Poglet - 2 Lucratura noua dupa model vechi Clopotnita Cladirea de chilii Fosta scoala primara. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Poglet! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Manastirea Poglet si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Poglet, se afla la 0,08 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Poglet: 1
Cazare

Cazare Poglet (Corbasca, Bacau)


Vezi oferte de cazare langa Poglet, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 37,21 km distanta: Trovantii de la Viisoara - Berzunti (12 poze). Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare.
14714770461100
14714770471101
14714770481102
14714770491103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Manastirea Poglet?
Iaz Dienet. La 6,2 km. Biserica de lemn Recea Gaiceana. La 6,5 km. Biserica a fost construita în 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808. (atractie turistica si geocutie)
Lacul Racaciuni. La 6,6 km. Cetatea dacica Racatau. La 7,2 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia. (geoobiectiv cu geocutie)
Manastirea Cucova. La 12,6 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi. (geoascunzis)
Lacul Cleja. La 13 km. Trovantii de la Cornii de Sus. La 14,1 km. Lacul Horgesti. La 14,2 km. Biserica veche din Dragusani. La 14,6 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani. (geoascunzis)
Schitul Sfantul Alexie Dragusani. La 15,1 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
Biserica din Largaseni. La 19,5 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Lacul Andreoaie Boistea. La 19,7 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica. Cutie noua la Lacul Andreoaie - În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzișului și dispariția geocutiei.
Cineritele de la Somusca. La 19,7 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
Lacul Motoseni. La 19,8 km. Lacul Bibiresti. La 21,5 km. Biserica din Serbanesti. La 21,6 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
Biserica de lemn Valea Mare Faraoani. La 21,8 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Podul lui Stefan cel Mare. La 23,4 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia. Podul lui Stefan cel Mare - Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul.
Iazul Negoiesti Stefan cel Mare. La 23,7 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti. Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere.
Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu. La 23,8 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Biserica Faghieni Izvoru Berheciului. La 24,8 km. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare. La 24,8 km. Luptase, tot ca voluntar, si in Razboiul de Independenta din 1877-1878. Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis - Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului.
Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu. La 25,1 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Lacul de Argint Adjud. La 25,8 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, există două lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare. La 25,9 km. Este accesibil din DN 12A, Onesti - Adjud, din care pleacă spre sud un drum pietruit ce ajunge dupa 1 km la o intersectie in panta, marcata de o troita. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul.
Trovantii de la Slobozia Onesti. La 26,2 km. Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica. La 26,3 km. Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica. La 26,8 km. Dupa un obicei local, pe culmile golase ale unor picioare ale Pietricicai, fiecare asemenea comunitate a ridicat cate o capela.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. La 27 km. Independent sau poate legat de acest fapt, satul nu are biserica proprie si nici nu se stie sa fi avut candva. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Capela Ciciola Culmea Pietricica. La 27,1 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului. La 28,1 km. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului.
Manastirea Bogdana. La 28,1 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului. Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie.
Manastirea Sfanta Olga. La 28,5 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica. La 28,9 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
Varful Mosului Sarata. La 29,5 km. Izvoarele sarate de aici au fost captate si in jurul lor s-a infiripat o ministatiune de bai aflata in proprietatea Centrului Catolic de Siritualitate Sfantul Ieremia din Iasi.
Varful Dorosan. La 29,6 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Dealul Perchiu Onesti. La 30,2 km. Mai mult de atat, Dealul Perchiu reprezinta una dintre cele mai interesante rezervatii botanice din Romania. Dealul Perchiu - Onesti - Pe caniculă am preferat urcușul cu aer condiționat, 4x4 și muzica în surdină.
Lacul Puiesti. La 30,5 km. Picturi murale Bacau. La 30,7 km. Picturile murale au fost realizate cu vopsea purificatoare de aer, astfel incat Bacaul este azi orasul cu cele mai multe picturi purificatoare din Europa.
Capela Sinislau Luizi-Calugara. La 30,8 km. Capela de pe acest deal.
Manastirea Caraclau Barsanesti. La 31,2 km. Barsanesti.
Varful Hegesca Culmea Pietricica. La 31,6 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Capela Calvar Luizi-Calugara. La 31,6 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
Lacul Serbanesti Bacau. La 31,6 km. Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara. La 32,3 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Manastirea Sihastru Ploscuteni. La 32,9 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
Capela Ghert Luizi Calugara. La 33,2 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Lacul Cuibul Vulturilor Pogana. La 33,4 km. Manastirea Buciumeni. La 35,2 km. O.
Varful Observatorul lui Averescu. La 36,6 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti. La 36,8 km. Chiar daca cei de la Costesti, Valcea reprezinta inca imaginea referentiala a subiectului, exista numeroase alte locatii cu dezvoltari mult mai spectaculoase. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Asezarea geto-dacica de la Poiana. La 38,1 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Obiective cultural-istorice - Judetul Bacau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Poglet
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Poglet? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.