Pixel
GeoascunzisGeotrekker
Navigheaza pe harta in timp real si gaseste comoara ascunsa aici!
Lacul Asau - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Lacul Asau

Lacul Asau

Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Lacul Asau Popas la marginea lacului Lacul Asau, detaliu Otratel-de-balta Padurea de arini care acopera fostul lac de pe treapta a II-a de alunecare Balta de pe treapta I de alunecare Omul si natura Lista e deschisa!. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Asau!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Lacul Asau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Asau?
30389 3233. Ceea ce s-a salvat de la el a fost transportat la biserica din satul Lapos, unde exista si acum o barna din lemn insemnata cu anul 7242 (1734) provenita de la schit. (obiectiv interesant cu geocutie)
33168 Lacul Tarnita. La 10.6 km. (punct de interes turistic cu geocutie) 34198 Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti. Ssingurul cu peste 800 m. (obiectiv interesant cu geocutie)
36022 Piatra Crapata. Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. (geoobiectiv cu geocutie)
37385 Varful Maguricea. Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
43633 667. Barajul, din beton, cu contraforti, este inalt de 84 m.
46535 Stanca lui Camara Pagubeni. 46868. 47580 Cascada Nasolea. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada.
47681 Camila de pe Munceii Uture. In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
47700 Altarul. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante.
48061 Crucisatorul. Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
49009 Grotele militare de pe Muntele Cristes. 451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
49182 Valea Uzului Judetul Harghita. 49452 Stanca cu brazi. Multi au cautat-o, putini au gasit-o.
49565 3058. 50202 La deget. Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget.
50394 La Deget. 50629 Piatra cu ceaun Stogul de piatra Judetul Bacau. 50673 Varful Chircus. 52278 Piatra Corbu Larga. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
52733 Izvorul Alb. 52900 Piatra Floarei. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
54740. 55038 Varful Cotumba. Varful Cotumba (1.
57920 Izvorul de la Botul Farcului. Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului.
59710 Ochiul Huitoarei. Aceasta piatra care se umezeste inainte de venirea ploii, este un fel de stanca-meteorolog, barometru natural.
63447 Canionul Dofteana. Canionul devine din ce in ce mai interesant, cum il parcurgem.
63748 Dealul Ursoaia. La 20.3 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
64069 Varful Soiul Mare. Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1.
65629 Casalotul din Caldari. La 20.9 km. 65868 Stanca Cucului de la Bogata. Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna.
65921 Troita Eroilor. Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial.
66992 Monumentul lui Rupert Mayer. 69780 Varful Cracu Geamana. 71027 2703. 71306 Dealul Dracoaia. 71451 Varful Ciudomir. Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare.
72242 Monumentul lui Emil Rebreanu. Roman fiind, dar ofiter in armata Imperiului Austro-Ungar, pus in situatia de a lupta impotriva coetnicilor sai, gaseste ca singura solutie dezertarea.
72248 Cetatea din valuri de pamant Redut. Un drumusor suie in 15 minute la cetate, pe versantul stang al unui paraias ce curge intre Karenta si Sant.
72289 Prevarful Ciudomir. Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
72848 Varful Nemira Mare. 73024 Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget. Principalul rol a fost cel de supraveghere a punctului vamal infiintat aici de principele Transilvaniei, Bethlen Gabor.
73040 664. Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova.
73222 Biserica de la Kontumac Ghimes Judetul Bacau. 73253 Drumul Crucii.
In limba maghiara - magyarul: Aszó tava
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Piatra Uriasului de la Asau
Piatra Uriasului de la Asau - Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente).
Lacul Foroja
Lacul Foroja - Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic.
Cascada Scaricica
Cascada Scaricica - Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului.
Stanca Faraonul
Stanca Faraonul - Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept.

Stii vreun loc inedit din judetul Bacau, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Lacul Asau - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


 • Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Asau? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.