|  |
Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Slanic-Moldova, judetul Bacau
Cheile Dofteanei
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare. Detalii dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze: Cheile Dofteanei Cascada 1 Cascada 2 Crapatura stancii Deasupra paraului Cascada fara nume Drum forestier blocat de vegetatie... *
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!
***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.
Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cheile Dofteanei.
Cautati geoascunzisul Cheile Dofteanei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!
Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.
Cauta articole sportive pe Decathlon:
|
Geoobiective din vecinatate: 29535 Cascada Cernica.
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
30960 Izvorul Alb.
32741 Izvorul de la Botul Farcului.
Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului.
33912 Saua Pacurita.
34345 Cimitir german.
35652 Pestera Barlagul Ursului.
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
36817 Cetatea Haiducilor.
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia), ridicat la sfarsitul sec.
37520 Tinovul Apa Rosie.
Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
37928 Lacul Poiana Uzului.
Despre Lacul Poiana Uzului, mentionam ca data oficiala a nasterii
sale, anul 1973, cand a fost terminat barajul (constructia a inceput din
1965).
38839 Crucea Ciobanului.
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
39203 Cascada Nasolea.
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al
muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al
paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de
cascada.
39884 Dealul Ciresoaia.
42811 Varful Piatra Runcului.
43301 Tinovul Plaiesii de Jos.
43709 Cascada Caraslau.
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz.
43891 Stogul de Piatra.
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Valori naturale - Judetul Bacau * Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.
|
Obiective turistice vecine
|
|
Portile de Vant ale Nemirei
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Ciuperca de piatra
In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile.
Saua NemireiEste o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Posibilitatile utilizatorilor
|
|
- Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai...
- Lipsa de experienta, bat-o vina ! - Avem un GPS f...
- Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta, ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca, de unde avem si o priveliste mai buna asupra zonei...
- Nici tu ciot, nici tu cutie - Drumul forestier de pe valea Dofteanei a fost reconditionat recent, ceea ce poate sa fie o cauza a posibilei disparitii a ciotului, daca acesta era langa drum, asa cum ne-a aratat GPS-ul...
Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!
|
|
|