Cheile Caraslaului - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Oituz (Bretcu), judetul Covasna

Cheile Caraslaului

Cheile Caraslaului Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare. Detalii dupa inregistrare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cheile Caraslaului.

Cautati geoascunzisul Cheile Caraslaului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Geoobiective din vecinatate:
7247 Monumentul imparatesei Sisi. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl. (obiectiv turistic cu geocutie) 17229 Cetatea Haiducilor. Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia), ridicat la sfarsitul sec. (obiectiv turistic cu geocutie) 18360 Cimitir german. 21054 Pestera Barlagul Ursului. Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips. (obiectiv turistic cu geocutie) 21104 Crucea Ciobanului. Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior. (obiectiv turistic cu geocutie) 21738 Cascada Cernica. Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata. 24473 Varful Piatra Runcului. 27378 Castrul roman Angustia. Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. 29748 Apa Imputita. 32935 Cascada Fata Moarta. 35071 Cetatea Mereni. 35331 Padurea Lepsa-Zboina. 35425 Urma de picior a lui Hristos. Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. 36123 Baile Martanus. 36361 Cascada Mata Mare.
Valori naturale - Judetul Bacau
* Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Cascada Tulghes
Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Piatra Ucigasul
Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti, nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada Caraslau.
Cascada Caraslau
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz.
Piatra Soldatului
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kő.
Cetatea Rakoczi
Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
  • Urmarire geoascunzis
  • Localizare pozitie ascunzis pe harta
  • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Coordonate gps in diferite formate
  • Descarcare coordonate - fisier .gpx
  • Locatii langa ascunzis in format .gpx
  • Doresti acces la aceste servicii? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


    Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.