Pixel

Cascada Supanu - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Cascada Supanu

Cascada Supanu

Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu. Exista aici o serie de caderi de apa, iar caderea principala insumeaza aproximativ 10 m, din mai multe trepte. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Cascada Supanu 1 Cascada Supanu 2 Cascada Supanu 3 Cascada Supanu 4 Cascada Supanu 5 Spre cascada Supanu Pragurile din aval Cascada Supanu Confirmare. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Supanu!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cascada Supanu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Cascada Supanu?
22526 Varful Maguricea. Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus. (geoobiectiv cu geocutie)
23691 Lacul Asau. (punct de interes turistic cu geocutie) 26932 666. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. (geoobiectiv cu geocutie)
30153 Izvorul Alb. 32838 2739. Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editată în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf. (geoobiectiv cu geocutie)
33171 Canionul paraului Hemeius Pagubeni. 33535. 33768 Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti Judetul Bacau. Ssingurul cu peste 800 m.
34819 Lacul Foroja. Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic.
34841. 36930 Varful de la Sipotul lui Motoc. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
37093 Izvorul de la Botul Farcului. Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului.
38160 Piatra Corbu Larga Judetul Bacau. La 12.2 km. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
40283 Piatra Floarei. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
40597 Varful Chircus. Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
41633 Depozitul de septarii. La 13.3 km. 43046 Ochiul Huitoarei. Aceasta piatra care se umezeste inainte de venirea ploii, este un fel de stanca-meteorolog, barometru natural.
45185 Lacul Agas. Lacul s-a format in urma unei uriase alunecari de pamant produsa de ploile abundente din anul 2004.
45587 697. Canionul devine din ce in ce mai interesant, cum il parcurgem.
48070 Stanca Cucului de la Bogata. Obiectivul despre care vorbim se afla la jumatatea distantei dintre Bogata si Dofteana (3,5 km vest de Bogata), la marginea soselei.
48208 Baltile Nemirei. Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari.
48645 Grotele militare de pe Muntele Cristes. 50344 Varful Nemira Mare Judetul Bacau. Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume.
50808 2991. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
52083. 53160 Varful Soiul Mare. 553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
53864 Dealul Dracoaia. Dealul este de tip hogback, o creasta ascutita care a ramas in urma eroziunii intr-o zona cu strate de duritati diferite, puternic inclinate.
54134 Piatra Crapata. Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului.
55176 Drumul Crucii Dracoaia. La 17.6 km. Drumul Crucii de pe Dracoaia este marcat cu tablete sculptate în lemn, reprezentând cele 14 opriri biblice.
56529 Saua Nemirei.  
57032. 57478 Dealul Ciresoaia. 57776 Ciuperca de piatra Nemira Mica Judetul Covasna. In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile.
57889 2650. Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier.
58756 Varful Nemira Mica. La 18.7 km. 59111 Cimitirul Eroilor de la Poieni. Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti.
60112 Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna Judetul Bacau. Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania.
62323 1545. Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
63284 Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna Judetul Bacau. La Tg.
64389 Varful Cotumba. La 20.5 km. 252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
64832 Monumentul Eroilor. Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
69099. 69482 Cascadele de la cariera Velnita. Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor.
69931 Camila de pe Munceii Uture. La 22.3 km. 70016 Altarul. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante.
70440 Crucisatorul Munceii Uture. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul.
70449 Stancile Turnuri din Padurea Slanic. 70876 Monumentul lui Rupert Mayer. La 22.6 km. Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism.
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Lacul Filigeni
Lacul Filigeni - Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu).
Stanca Faraonul
Stanca Faraonul - Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept.
Cascada Scaricica
Cascada Scaricica - Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului.
Ruinele fostului schit Lapos
Ruinele fostului schit Lapos - Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.

Stii vreun loc inedit din judetul Bacau, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Cascada Supanu - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta

Ultimele comentarii


 • Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii! Am amplasat, in acelasi loc, o cutie spatioasă, inscriptionată, dotată si fotografiata...
 • Cascada Supanu - La a doua tentativă, am reușit...
 • Am vazut Cascada Supanu (nu si cutia) - Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada, astfel ca, premergator descoperirii cascadei, ne-am bucurat si de imaginea pitoreasca a unei succesiuni de praguri - a caror ascensiune impune putina atentie, mai ales la ape mari...
 • Cascada Supanu - provocare - O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Supanu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.