Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Slanic-Moldova, judetul Bacau

Baltile Nemirei - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Baltile Nemirei

Baltile Nemirei

Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Baltile Nemirei:

Balta mica - alt unghi
Balta mica - alt unghi
Balta mica - reflexie
Balta mica - reflexie
Balta mica - detaliu
Balta mica - detaliu
Balta mare
Balta mare

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Baltile Nemirei.

Cautati geoascunzisul Baltile Nemirei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Locuri interesante din vecinatate:
* Izvorul Alb la 5.83 km - * Dealul Pietrei la 9.57 km - * Tinovul Apa Rosie la 11.58 km - Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna. * Tinovul Plaiesii de Jos la 11.71 km - * Saua Pacurita la 13.52 km - * Cascada Cernica la 14.51 km - Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata. * Dealul Ciresoaia la 15.75 km - * Cimitir german la 15.98 km - * Drumul Crucii la 18.2 km - Drumul Crucii de pe Dracoaia este marcat cu tablete sculptate în lemn, reprezentând cele 14 opriri biblice. * Cheile Caraslaului la 18.23 km - * Canionul paraului Hemeius la 18.51 km - * Linkurile devin active pentru utilizatorii inregistrati, dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Varful Nemira Mare
Varful Nemira Mare
Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume.
Saua Nemirei
Saua Nemirei
Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare.
Ciuperca de piatra
Ciuperca de piatra
In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile.
Varful Nemira Mica
Varful Nemira Mica
Varful Nemira Mica este poate cea mai frumoasa zona a muntilor Nemira.
Portile de Vant ale Nemirei
Portile de Vant ale Nemirei
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Cheile Dofteanei
Cheile Dofteanei
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier.
Izvorul de la Botul Farcului
Izvorul de la Botul Farcului
Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
 • Urmarire geoascunzis
 • Localizare pozitie ascunzis pe harta
 • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Camere web, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps in diferite formate
 • Descarcare coordonate - fisier .gpx
 • Locatii langa ascunzis in format .gpx
 • Doresti sa ai acces la serviciile enumerate mai sus? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


 • Baltile Nemirei - După un parcurs de 90 minute de la Vârful Nemira Mare, pe la crucea metalică a lui Cărpiniș, pe "Scări" la vale, pe fostul drum forestier de exploatare în jos, apoi la stânga la intersecția cu drumul de la Bălți spre Ciunget...
 • Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Ai gasit si geocutia ascunsa aici? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.