Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Piatra Corbului - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Piatra Corbului

Unde este Piatra Corbului?

Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj.

Reprezinta un strat de calcar fosilifer sedimentat haotic in marea cretacicului mediu, prins intr-o formatiune tipica de wildflis, pe care miscarile tectonice l-au adus in pozitie verticala, iar eroziunea dezgolindu-l si detasandu-l in relief. Piatra Corbului este un martor de eroziune calcaros, puternic diaclazat in toate directiile, situat pe un versant incarcat de materialul desprins, dar nefixat. Suprafata protejata este de 0,1 ha, blocul de calcar avand dimensiunile 14 x 3,5 x 2 m.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Piatra Corbului 1 Piatra Corbului 2 Valea Ampoiului Piatra Corbului 3 In spate satul Tauti Piatra Corbului din lateral. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Corbului! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Piatra Corbului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Piatra Corbului?
Traseul celor 3 Fortificatii. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie. Pictura murala Alba Iulia. Pictura murala - Alba Iulia.
Pestera Sura de Piatra Muntii Trascau. Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga. (obiectiv interesant cu geocutie)
Iezerul Ighiel. La 11.3 km. (obiectiv turistic cu geocutie)

Piatra Corbului in limba maghiara - magyarul: Hollókő

Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Piatra Corbului - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv...
 • Cutii - Pai uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre care oricum, is puse in locuri foarte-foarte faine, locuri cheie...
 • Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare...
 • Problema - ...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Corbului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Calcarele de la Ampoita
Calcarele de la Ampoita
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila.
Varful Mamut
Varful Mamut
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.