Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cheile Ampoitei - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Cheile Ampoitei, atractii turistice

Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Cheile Ampoitei 1 Valea Ampoitei Cheile Ampoitei 2 Cheile Ampoitei 3 Cheile Ampoitei 4 Cheile Ampoitei 5 Valea Ampoitei Cheile Ampoitei 6 Pestera Liliecilor. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Ampoitei! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cheile Ampoitei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Lunca Ampoitei, se afla la 0,76 km distanta.
Cazare

Cazare Lunca Ampoitei (Metes, Alba)


Vezi oferte de cazare langa Lunca Ampoitei, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 10,49 km distanta: Piatra Craivei - Muntii Trascau (18 poze).
14714710581100
14714710591101
14714710601102
14714710611103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Ampoitei?
Piatra Grohotisului. La 2,6 km. Iezerul Ighiel. La 4,8 km. Pestera Sura de Piatra Muntii Trascau. La 5,8 km. Piatra Boului. La 6,2 km. Piatra Poienii. La 6,5 km. Piatra Corbului. La 6,6 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Calcarele de la Ampoita. La 6,8 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Cutia lipseste - Locul e plin de fripturisti de weekend.
Castrul roman Ighiu. La 7,8 km. Pietrele Caprei Cheile Fenesului. La 8,5 km. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau. La 9,2 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Piatra Bulbuci. La 9,8 km. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m. Dupa un urcus care sa meritat - Am gasit cutia dupa un urcus care sa meritat (15 minute). (geoobiectiv cu geocutie)
Varful Mamut. La 10,3 km. Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa. La 10,5 km. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga. (atractie turistica si geocutie)
Piatra Craivei Muntii Trascaului. La 10,5 km. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. (obiectiv interesant cu geocutie)
Salasul Boarilor Muntii Trascau. La 10,9 km. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Refugiul Saruni Muntii Trascau. La 11,2 km. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Calcarele de la Valea Mica. La 11,3 km. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Cheile Intregalde Muntii Trascau. La 12,6 km. Gasita azi de acaseni - Necesita ceva intretinere, capacul e spart. Hornul Magura Dudasului Zlatna. La 12,7 km. Un turn de evacuare a gazelor, numit horn de localnici, inalt de peste 220 m.
Piatra Bulzului Poiana Galdei. La 13,5 km. Piatra Tomii. La 14,4 km. Poienile cu narcise Tecsesti. La 15,1 km. Cheile Galzii Muntii Trascau. La 15,3 km. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii. (geoascunzis)
Santurile Cetatii. La 15,5 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltată foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Piatra Cetii. La 15,7 km. Se remarca printr-o mare diversitate floristica, adapostand o serie de endemisme si plante rare aflate pe lista rosie a plantelor superioare din Romania ca specii care necesita ocrotire. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Catedrala romano-catolica din Alba Iulia. La 15,7 km. Traseul celor 3 Fortificatii. La 15,9 km. Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Pictura murala Alba Iulia. La 16,2 km. Pictura murala - Alba Iulia.
Poiana cu narcise Negrileasa. La 16,2 km. Cheile Tecsestilor. La 16,9 km. Ruinele bisericii reformate Benic. La 17,2 km. Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Cheile Pravului. La 17,2 km. Cheile Cetii. La 17,2 km. Gasita - https://www. La Pietri Cetea. La 17,3 km. Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Cheile Rametului. La 18 km. Atat de putin ii trebuie unui om sa fie fericit - O vizita in Cheile Rametului. Cheile Piatra Baltii. La 18,1 km. Lacul Lancram. La 18,4 km. Castelul Izvorul Ampoiului Botesti. La 19,4 km. Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Cheile Geogelului. La 19,9 km. Stanca Bulz Geoagiu de Sus. La 20 km. Detunata Flocoasa. La 20,4 km. Am vizitat zona - Am vizitat aceasta zona minunata in 5 mai 2020, cu Lyric, Erika si Iulia. Lacul Ciugud. La 20,6 km. Case din piatra Ceru-Bacainti. La 20,8 km. Comuna Ceru Bacainti, din județul Alba, este singura localitate din tară unde se mai găsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Lacul Oarda. La 21,2 km. Detunatele. La 21,5 km. Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani. Detunata Goala. La 21,6 km. Pestera Cainilor Bacaia. La 21,8 km. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Cheile Ardeului. La 22,4 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Pasul Ponor. La 22,5 km. Rapa Rosie. La 22,8 km. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 ha. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Cheile Mada. La 25,1 km. Biserica scufundata Geamana. La 25,6 km.

Cheile Ampoitei in limba maghiara - magyarul: Kisompoly-szoros

Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Ampoitei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Ampoitei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.