Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Neagra

Cetatea Neagra


Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Avand doar elemente necesare din punct de vedere strategic, servea doar scopurilor militare. Initial purta denumirea de Schwarzenberg, deci Cetatea Neagra. Ridicata in anul 1211, cetatea a fost distrusa in 1345.

Pentru a ajunge la ruine, pornim spre sud din Codlea, pe drumul care duce catre Vulcan. Aproximativ la jumatatea drumului, ocolim spre dreapta, si o luam pe drumul care duce prin Colonia 1 Mai. Trecand de colonie, ajungem pe un drum de padure. Urcam pe poteca din stanga, N 45° 41,840' E 25° 24,712' care urca spre creasta, pe partea sudica a muntelui Magura Codlei. Ajungand la intersectia cu poteca marcata N 45° 41,902' E 25° 24,430' o luam spre sud-vest, si dupa aproximativ 700 m ajungem la ruinele cetatii. Din cetatea de forma ovala, au ramas doar ramasitele unei porti, o incapere scobita in stanca, respectiv o parte din ziduri....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Marcaj turistic
Marcaj turistic
Incaperea cetatii
Incaperea cetatii
Marcaj pe stanca
Marcaj pe stanca
Zidurile cetatii
Zidurile cetatii
Radacini
Radacini
Panorama
Panorama
Pe creasta
Pe creasta
Cauta sub pietre
Cauta sub pietre
9515
9515
9523
9523
9525
9525
9545
9545
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Neagra.

Cautati geoascunzisul Cetatea Neagra si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Pe Magura Codlei

    Am găsit cutia în bună stare, fără dificultate, chiar și în condiții de iarnă, cu prilejul unei drumeții mai complexe pe Măgura Codlei...
  • Cetatea Neagra

    Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.