Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Piatra cu belvedere Magura Codlei
Varful Magura Codlei
Melcul de la Codlea
Lacurile de la strandul Codlea
Lacul Dumbravita

Comentarii
Pe Magura Codlei...
Cetatea Neagra...Cetatea Neagra

Cetatea Neagra


Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Avand doar elemente necesare din punct de vedere strategic, servea doar scopurilor militare. Initial purta denumirea de Schwarzenberg, deci Cetatea Neagra. Ridicata in anul 1211, cetatea a fost distrusa in 1345.

Pentru a ajunge la ruine, pornim spre sud din Codlea, pe drumul care duce catre Vulcan. Aproximativ la jumatatea drumului, ocolim spre dreapta, si o luam pe drumul care duce prin Colonia 1 Mai. Trecand de colonie, ajungem pe un drum de padure. Urcam pe poteca din stanga, N 45° 41,840' E 25° 24,712' care urca spre creasta, pe partea sudica a muntelui Magura Codlei. Ajungand...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Neagra.

Cautati geoascunzisul Cetatea Neagra si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.