Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cheile Corcoaia

Cheile Corcoaia


Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).

Fuiorul de apa al Cernei (alias balaurul alergat de Iovan Iorgovan) a sfredelit pur si simplu calcarul dur al Boldului Corcoaia, creindu-si posibilitate de trecere mai departe prin fisurile astfel largite sub forma unui tunel de pestera.

Stransa intre pereti, apa a tot ros in laturi, pana a putut cobora cu un etaj mai jos, unde a gasit poate fisuri mai largi si calcar mai moale, razbatand poate mai lesne sau reluand aceeasi munca sisifica. Ulterior tavanul s-a prabusit si pestera a devenit cheie, scotand la lumina ceea ce, stiintific si rece, numim nivele de eroziune ale apei.

Accesul la chei se face, dincolo de punctul in care soseaua asfaltata...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Intrarea cheilor
Intrarea cheilor
Podul
Podul
Zona protejata
Zona protejata
1600
1600
Cerna
Cerna
Spre pod
Spre pod
Crapatura
Crapatura
1608
1608
Cheile Corcoaia
Cheile Corcoaia
1611
1611
1614
1614
1617
1617
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cheile Corcoaia.

Cautati geoascunzisul Cheile Corcoaia si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.