Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Coltesti

Cetatea Coltesti


Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte.

Conservata relativ bine, in ciuda distrugerii partiale de catre austrieci in 1702, cetatea ridicata pe parcursul a doua secole prezinta un plan alungit orientat nord-sud. Cea mai veche etapa o constituie un turn donjon, asezat pe stanca cea mai inalta, pastrat azi doar partial si un al doile turn locuinta, ce cuprindea cinci etaje.

Cele doua turnuri erau legate intre ele de ziduri, formand o curte interioara. In partea de sud, pe stanca se afla un corp de cladire cu mai multe incaperi, apartinand secolelor XIV-XV, carora li s-a adaugat o curte interioara, protejata de barbacana, etapa de constructie apartinand secolului al XVI-lea.

Geocutia se afla in...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Cetatea Coltesti
Cetatea Coltesti
Spre Vidolm
Spre Vidolm
Ceatea Coltesti
Ceatea Coltesti
Zidurile cetatii
Zidurile cetatii
Turnul cu 5 etaje
Turnul cu 5 etaje
Piatra Secuilor
Piatra Secuilor
Priveliste
Priveliste
Poarta
Poarta
Turnul sudic
Turnul sudic
Cetatea Coltesti
Cetatea Coltesti
Coltesti
Coltesti
Cetatea vazuta de pe Vf Ugerului
Cetatea vazuta de pe Vf Ugerului
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Coltesti.

Cautati geoascunzisul Cetatea Coltesti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
 • La castel in poarta oare cine bate?

  Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti...
 • Gasit din intamplare

  ...
 • O mica plimbare cu bicicleta

  In prima zi din octombrie am făcut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti...
 • Cetatea merita sa fie vizitata

  Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata...
 • Gasit de Acasenii

  Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu...
 • L-am gasit, multumim

  ...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.