Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Coltesti

Cetatea Coltesti


Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte.

Conservata relativ bine, in ciuda distrugerii partiale de catre austrieci in 1702, cetatea ridicata pe parcursul a doua secole prezinta un plan alungit orientat nord-sud. Cea mai veche etapa o constituie un turn donjon, asezat pe stanca cea mai inalta, pastrat azi doar partial si un al doile turn locuinta, ce cuprindea cinci etaje.

Cele doua turnuri erau legate intre...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Obiective turistice inedite

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Coltesti.

Cautati geoascunzisul Cetatea Coltesti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Coltesti
Ardascheia
Pestera Studentilor
Cheile Plaiului
Piatra Secuilor Sud

Comentarii
Pixel
La castel in poarta oare cine bate?...
Gasit din intamplare...
O mica plimbare cu bicicleta...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.