Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cheile Vaii Stanei - Muntii Ciucas

Cheile Vaii Stanei - Muntii Ciucas


Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.

Conditionarile geologice care-i impun cursul fac din aceasta vale una de un pitoresc mai aparte: jumatatea superioara este seaca, apa izvoarelor sale pierzandu-se rapid in substratul de conglomerat, dar avand o curgere vijelioasa la topirea zapezilor sau in perioade cu ploi bogate, iar stratele masive de conglomerat intalnite in cale au obligat-o sa le ferestruiasca pentru a-si continua curgerea. Astfel, si-a creat un sistem de chei cu sectoare inguste si meandrate, o parte seci, cealalta - din aval - cu un fir de apa aerian cvasipermanent. Cheile sunt completate cu un parcurs la fel de spectaculos, cu numeroase ruperi de panta, ingustari si saritori seci.

Accesul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

In Cheile Vaii Stanei - partea cu apa - 1
In Cheile Vaii Stanei - partea cu apa - 1
In Cheile Vaii Stanei - partea cu apa - 2
In Cheile Vaii Stanei - partea cu apa - 2
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 1
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 1
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 2
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 2
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 3
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 3
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 4
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 4
Iesirea din Cheile Vaii Stanei
Iesirea din Cheile Vaii Stanei
Poiana de dupa chei
Poiana de dupa chei
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cheile Vaii Stanei - Muntii Ciucas.

Cautati geoascunzisul Cheile Vaii Stanei - Muntii Ciucas si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.