Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea de pamant Biharia

Cetatea de pamant Biharia


Cetatea Biharia pe vremuri, a devenit resedinta de judet, ce a dat numele judetului. Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre.

Importanta locului deja si în epoca bronzului l-au cunoscut locuitorii de atunci ai satului, drept dovada este si mormanul de pamant de forma ovala (neregulata), ridicata pe terasa paraului Cosmo, acesta fiind construit printr-o munca apreciabila, cu o mare probabilitate în scopuri defensive. Acesta este cunoscut de localnici cu denumirea de Cetatea Fetelor.

Legendele legate de acesta sunt puse în legatura cu cuceririle turcesti, fie ca aici au fost refugiate fetele din fata turcilor, fie ca turcii aici au tinut în robie femeile prinse. Cetatea de pamant însasi se gaseste la vest de Cetatea Fetelor, intersectand-o pe acesta...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea de pamant Biharia.

Cautati geoascunzisul Cetatea de pamant Biharia si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.