Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Heret - Malnas

Cetatea Heret - Malnas


Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (sec. XII-XIII). Nu a fost cercetata de arheologi.

Desi urmele: ziduri groase pe o lungime apreciabila, urmele zidurilor unui turn de colt sau ale altui fel de incinte locuite, doua randuri de santuri de aparare de mari dimensiuni, dimensiunile apreciabile ca atare ale incintei cetatii, sugerate de urmele zidurilor si ale santurilor.

Cetatea a fost definitiv daramata si materialul de constructie a fost folosit în anul 1827 la constructie castelului Miko de la baza dealului cetatii, dar dincolo de Olt, de la Olteni. Curios este ca, desi a stat in picioare pana in sec XIX, nu s-a cerecetat din punct de vedere livresc si nici publicat aproape nimic despre cetate. (Descriere: radupuscarciuc. Multumim!)

***

Nu...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Urme de zid pe latura nordica a cetatii
Urme de zid pe latura nordica a cetatii
Turnul nord-estic sau incinta de locuit
Turnul nord-estic sau incinta de locuit
Sant de aparare pe latura sudica
Sant de aparare pe latura sudica
Jurnalul
Jurnalul
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Heret - Malnas.

Cautati geoascunzisul Cetatea Heret - Malnas si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Precizari suplimentare despre cetate

    Multumesc pentru informatiile oferite...
  • O cetate extrem de vizitata, dar necercetata

    O cutie relativ usor de gasit...
  • Cetatea Heret

    Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.