Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Belvedere asupra Duraului - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Belvedere asupra Duraului, atractii turistice

Belvedere asupra Duraului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Belvedere asupra Duraului! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Belvedere asupra Duraului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Secu, se afla la 7,01 km distanta.
Cazare

Cazare Secu (Bicaz, Neamt)


Vezi oferte de cazare langa Secu, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0,47 km distanta: Cascada Duruitoarea - Muntii Ceahlau (5 poze).
1471475116980
1471475117981
1471475118982
1471475119983
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Belvedere asupra Duraului?
Polita cu Arinis - Masivul Ceahlau. La 560 m. Manastirea Ceahlau. La 600 m. Biserica a fost ridicata in cursul anilor 1992-1993, si a fost sfintita de catre mitropolitul Daniel.
Piciorul Schiop - Masivul Ceahlau. La 700 m. Piatra Lacramata - Masivul Ceahlau. La 840 m. Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte. (geoascunzis)
Curmatura Piciorul Schiop - Masivul Ceahlau. La 1,1 km. Scari acces - Statia meteorologica - Varful Toaca. La 1,1 km. Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Varful Toaca Masivul Ceahlau Judetul Neamt. La 1,2 km. Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m. (geoascunzis)
Belvedere Detunate. La 1,2 km. Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau. La 1,2 km. Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra. (geoobiectiv cu geocutie)
Stanca Panaghia - Masivul Ceahlau. La 1,3 km. Se inalta cu mai mult de 70 m deasupra platoului. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp. (obiectiv interesant cu geocutie)
Camera Patrata - Pietrele Detunate - Masivul Ceahlau. La 1,4 km. Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Piatra cu Apa - Masivul Ceahlau. La 1,8 km. Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Stanca Dochiei - Masivul Ceahlau. La 1,9 km. Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Polita cu Flori - Masivul Ceahlau. La 2,1 km. Caciula Dorobantului - Masivul Ceahlau. La 2,3 km. De la Piatra Lata se vad lacul de acumulare Izvoru Muntelui, statiunea Durau, si valea paraului Schit. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
La Morminte - Masivul Ceahlau. La 2,5 km. In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Cabana Fantanele Masivul Ceahlau. La 3,3 km. In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Poiana Varatec Masivul Ceahlau. La 3,8 km. Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes. La 10,6 km. Mai multe stanci izolate sunt imprastiate in cuprinsul ei, printre care si Claia Mare, nume ce ne apartine.
Varful Highes Muntii Hasmasului. La 11,4 km. Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Pietrele Rosii Tulghes. La 13 km. Piatra Runcului. La 13,2 km. Casa cu ceas Tulghes. La 13,3 km. Lacul Izvorul Muntelui. La 13,5 km. Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului. La 13,6 km. Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Biserica de lemn Tulghes. La 14 km. Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat.
Varful Munticelul Criminis. La 14,3 km. Izvor Ivanes Muntii Tarcau. La 16,5 km. Cheile Sugaului. La 17,1 km. Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Belvedere Piatra Sugaului. La 17,3 km. Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati. La 18 km. Este, spun localnicii, o sihastrie personala a episcopului de Neamt?!
Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes. La 19,1 km. Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes. La 19,3 km. Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Piatra Surducului Muntii Hasmas. La 19,3 km. Politele Bardosului Cheile Bicazului. La 19,4 km. Piatra Bardos Cheile Bicazului. La 19,4 km. Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Piatra Cupas Cheile Bicazului. La 19,6 km. Varful Vitos. La 19,9 km. Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam: ramasesem pe un prevarf .
Podul suspendat nou Cheile Bicajelului. La 20 km. Traseu interzis iarna - Ultima data cand am vizitat punctele de belvedere de pe Piatra Poienii, noul pod suspendat nu a fost inca gata, astfel am ratat parcurgerea podului cu numai o zi. Cabina panoramica Piatra Poienii. La 20,1 km. Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
Castelul omului simplu Corbu. La 21,2 km. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Gradina Zanelor Cheile Bicazului. La 21,3 km. Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Suhardul Mic. La 21,9 km. Victorieee! - Magnetismul Ceahlaului si frumusetea muntilor m-au facut sa revin in aceste locuri. Lacul Cuejdel II. La 22,1 km. Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor deoarece a trebuit sa sap in zapada si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :))) La lacul Cuejdel rezervatie naturala se ajunge doar dinspre Piatra Neamt prin Garcina - Cuejdi deoarece la iesirea din satul Cracaul Negru (varianta dinspre Cracaoani) avem bariera si se permite accesul doar cu aprobarea Romsilva iar pe jos sunt multi km Accesibil cu bicicleta :))) Venind pe varianta sudica dinspre Piatra Neamt pe valea Cuejdiului mergem pana se termina asfaltul in sat Se merge tot inainte pe drumul de tara trecand de o intersectie cu o vale in dreapta (Valea P Tiganca) pana la manastire Se poate lasa masina langa manastire caz in care se vor adauga aproximativ 2km / 30 min pe jos la traseu.
Lacul Cuiejdel I. La 22,1 km. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani. La 22,7 km. Inainte de a ajunge la sanatoriu este manastirea noua Bisericani, ce are vizavi o bisericuta cu cioata bradului din legenda cu aparitia Maicii.
Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei. La 22,8 km. Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Varful Simon Muntii Stanisoarei. La 22,8 km. Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Varful Simon - Traseu frumos Zapada tare pe alocuri portiuni fara Ceata sa risipit un pic pe varf  Gasit ascunzisul Scotocit bine sub pietrele respective ce ies din pamant langa fagul cu pricina din poza dar banuiesc ca a mai sapat un animal ceva acolo caci nu am gasit kinderul.
Balconul de piatra Lacu Rosu. La 22,9 km. Balconul de piatra - Lacu Rosu.
Lacul Rosu. La 23 km. Sensurile de parcurgere traseu - Urmand indicatiile de traseu din descriere ajungem mai repede la geocutie, in cazul in care cautatorul cunoaste deja obiectivul prezentat, si doreste doar sa caute geocutia. Piatra Ghilcos Muntii Hasmas. La 23 km. Cabina panoramica Piatra Ghilcos. La 23,1 km. Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei. La 23,2 km. In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului. La 23,3 km. A fost construita in 1991, cu elemente de stil medieval.
Valori naturale - Judetul Neamt
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Belvedere asupra Duraului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Belvedere asupra Duraului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Neamt, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.