Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Dealul Lipovanului - Adancata - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Dealul Lipovanului - Adancata, atractii turistice

Dealul Lipovanului, Adancata..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dealul Lipovanului Adancata! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Dealul Lipovanului - Adancata si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Artari, se afla la 1,5 km distanta.
Cazare

Cazare Artari (Hantesti, Suceava)


Vezi oferte de cazare langa Artari, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 65,88 km distanta: Pietrele Doamnei - Muntii Rarau (8 poze).
14714715591100
14714715601101
14714715611102
14714715661103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Dealul Lipovanului Adancata?
Fagetul Dragomirna. La 8,7 km. Padurea Quercetumul Crujana. La 9,2 km. Baltile Siretului Bucecea. La 9,3 km. Padurea Zamostea-Lunca. La 14,7 km. Lacul Braesti-Popeni. La 17,1 km. Lacul Bosanci. La 18,1 km. Lacul Rogojesti. La 25,5 km. Stejarul multisecular Cajvana. La 26,7 km. Legenda spune ca la umbra stejarului multisecular a poposit Stefan cel Mare, trecand pe aici cu ostenii sai, cand tara era cotropita de necredinciosi, prin 1476.
Podul medieval Soldanesti Falticeni. La 32,9 km. Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea.
Lacul Popeni. La 33,1 km. Lacul Dragalina. La 34,4 km. Manastirea Sfantul Nicolae Cosula. La 37 km. Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
Podul de piatra Cosula. La 37 km. Piatra Pinului si Piatra Soimului Gura Humorului. La 40,1 km. Ca alcatuire predomina rocile sedimentare: gresii, marne si conglomerate.
Fagetul Secular Humosu. La 41,2 km. Lacul Suharau. La 42,4 km. Lacul Negreni. La 42,5 km. Lacul Tataraseni. La 44,1 km. Manastirea Sucevita. La 45,5 km. Lacul Mileanca. La 47,7 km. Lacul Hanesti. La 52,6 km. Padurea Tatarusi. La 53,5 km. Chilia lui Daniil Sihastrul. La 53,8 km. Iazul Draguseni. La 54,2 km. Manastirea Neamt Vanatori-Neamt. La 54,7 km. Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Manastirea Putna. La 55,3 km. Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt. La 55,3 km. A fost infiintat in 1964, iar dupa restaurare inaugurat in 1966.
Piatra Runcului Masa Talharului. La 56,2 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt. La 56,4 km. La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Manastirea Moldovita. La 56,8 km. Parcul Natural Vanatori-Neamt. La 57,5 km. Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Cetatea Neamt Targu Neamt. La 59,6 km. Este localizata pe stanca Timus de pe culmea Plesului, la o altitudine de 480 m si la o diferenta de 80 m fata de albia Neamtului. (obiectiv interesant cu geocutie)
Iazul Strambu Harlau. La 59,6 km. Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt. La 60,4 km. O moara de apa, o piua de batut sumani si o steaza, un fierastrau de apa, un teasc masiv, si o instalatie de distilare.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt. La 60,4 km. Comunitatea evreiasca din Targu Neamt a fost bine reprezentata in trecut.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt. La 60,4 km. Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Cheile Moara Dracului Muntii Rarau. La 61,2 km. Povestea lor este impresionanta datorita morfologiei masivului Rarau din care fac parte.
Codrul secular de la Slatioara. La 61,2 km. Casa memoriala Ion Creanga Humulesti. La 61,4 km. Casa-muzeu din Humulesti a fost restaurata, pastrand particularitatile arhitecturii si vietii populare ale vremii de atunci.
Padurea Catalina Cotnari. La 61,7 km. Manastirea Secu Vanatori-Neamt. La 61,9 km. Biserica isi are inceputurile legate de existenta aici a unui schit intemeiat in 1530.
Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei. La 62 km. Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara. (geoobiectiv cu geocutie)
Podul medieval Zlodica Ceplenita. La 62,8 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
Saua Ciobanilor Muntii Rarau. La 64,3 km. Manastirea Agapia. La 64,7 km. Manastirea Sihastria Agapia. La 64,8 km. In Poiana lui Atanasie, episcopul Ghedeon de Husi a ridicat in 1655 un schit, refacut în 1826, prin mitropolitului Veniamin Costache.
Pietrele Doamnei Muntii Rarau. La 65,8 km. Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata. La 66,2 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Codrii de arama Agapia. La 66,9 km. Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului. La 67,1 km. Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor. (punct de interes turistic cu geocutie)
Padurea de Argint Varatec. La 67,3 km. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Lacul Bolatau Obcina Feredeului. La 67,9 km. Lacul Bolatau se afla aproape de obarsia unui afluent al Sadovei, numit Bolatau, cu izvoarele despartite de o cumpana de ape joasa de izvoarele Iezerului, cel pe care s-a format Lacul Iezer. (obiectiv interesant cu geocutie)
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului. La 68,8 km. A fost construita in 1991, cu elemente de stil medieval.
Iliseni Cotul Corogei. La 70,2 km. Obcina Feredeului. La 70,6 km.
Valori naturale - Judetul Suceava
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Dealul Lipovanului
  • Localizare pozitie pe harta Adancata
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns in Adancata si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dealul Lipovanului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Suceava, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.