Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Cetatea Malaiesti
Podul roman Ohaba de sub Piatra
Cetatea Colt
Santamaria Orlea
Turnul Kendeffy

Comentarii
Cetate...Cetatea feudala Salasu de Sus

Cetatea feudala Salasu de Sus


Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila, ridicand in jurul unei curti interioare camere mai spatioase si mai luminoase decat cele ale fortificatiilor. Se pare ca locul nu a fost ales la intamplare. Aici era deja un turn mai vechi care a fost integrat in noua constructie.

Vechiul turn fusese construit ca sa apere intrarea in sat. De aceea avea zidurile groase si ferestre inguste, de fortificatie. Arcasii puteau supraveghea de aici zona fara a fi in pericol sa fie tintiti la randul lor. Poarta era joasa. Asta inseamna ca nu se intra calare in curtea interioara. Camerele de locuiti aveau ferestre cu ochiuri de sticla facuta manual. ...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea feudala Salasu de Sus.

Cautati geoascunzisul Cetatea feudala Salasu de Sus si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.