Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Malaiesti

Cetatea Malaiesti


Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit. Inceputa pe la 1400, a suferit numeroase transformari si imbunatatiri de-a lungul timpului.

In faza de inceput, exista un turn locuinta central, cu trei niveluri, inconjurat de o palisada de lemn. Primul nivel servea de depozit si poate chiar de temnita, iar nivelele doi si trei adaposteau familia cneazului local si cativa aparatori. Spatiul de locuit pe nivel era de doar 20 mp, deci nu putea adaposti un sat intreg.

In sec. XV-XVI turnul a fost inaltat cu inca un nivel, transformandu-se in donjon al unei mici cetati. Pe la mijlocul secolului al XVI-lea au fost construite cateva mici bastioane de piatra unite printr-o curtina de piatra. ...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

480
480
Cetatea Malaiesti
Cetatea Malaiesti
487
487
488
488
489
489
493
493
495
495
498
498
499
499
Invitat la masa cavalerilor
Invitat la masa cavalerilor
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Malaiesti.

Cautati geoascunzisul Cetatea Malaiesti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Inainte si dupa renovare

    Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.