Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Cetatea feudala Salasu de Sus
Cetatea Colt
Cascada Lolaia
Podul roman Ohaba de sub Piatra
Taul dintre Brazi

Comentarii
Inainte si dupa renovare...Cetatea Malaiesti

Cetatea Malaiesti


Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit. Inceputa pe la 1400, a suferit numeroase transformari si imbunatatiri de-a lungul timpului.

In faza de inceput, exista un turn locuinta central, cu trei niveluri, inconjurat de o palisada de lemn. Primul nivel servea de depozit si poate chiar de temnita, iar nivelele doi si trei adaposteau familia cneazului local si cativa aparatori. Spatiul de locuit pe nivel era de doar 20 mp, deci nu putea adaposti un sat intreg.

In sec. XV-XVI turnul a fost inaltat cu inca...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Malaiesti.

Cautati geoascunzisul Cetatea Malaiesti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.