Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Dealul Melcului - Corund

Dealul Melcului - Corund


Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Este considerat cea mai mare ocurenta de aragonit din Romania, fiind rezervatie inca din 1980. Caracteristica acestor depozite consta in faptul ca se precipita din solutii sarate, bicarbonatate.

Ivirea de apa de la Dealul Melcului se prezinta sub forma unui izvor natural, activ, cu scurgere lineara. La baza depunerilor carbonatice iese la iveala apa, barbotand gaze cu miros de hidrocarburi. Apa ce se scurge in evantai isi construieste in continuu un con de culoare turquoise....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Obiective turistice din Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Dealul Melcului - Corund.

Cautati geoascunzisul Dealul Melcului - Corund si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.