Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Racu

Cetatea Racu


Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Probabil o fortificatie din perioada Latene, folosit - conform vestigiilor arheologice - si in secolul I, apoi, dupa o perioada de intrerupere si in evul mediu timpuriu.

Cetatea Paganilor facea parte de seria de fortificatii din secuime, reconstruit in secolele XII-XIII, apoi folosit numai ca refugiu in cazul invaziilor tataresti pina in secolul al XV-lea. A fost demolat de trupele austriece. In apropierea cetatii trece poteca turistica spre varful Harghita Madarasi (cruce albastra, 19 km, 870 m diferenta de nivel, 7-8 ore de mers).

[EN] The ruins of the Pagan Fortress of Racu. The ruins of the fortress can be seen on the 1,273 m peak named Racu Fortress, in the forest. It is supposed to have belonged to the Transylvanian frontier defence system, similar to the Ciceu Fortress. Built probably...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Zid
Zid
Zid
Zid
Zid
Zid
Jurnalul
Jurnalul
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Racu.

Cautati geoascunzisul Cetatea Racu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Cetatea Racu - revalorizare

    Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata, pe care il vom descrie curand pe site-ul muntesiflori...
  • O zi minunata

    Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente...
  • Am gasit geocutia primii

    Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.