Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Racu

Cetatea Racu


Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Probabil o fortificatie din perioada Latene, folosit - conform vestigiilor arheologice - si in secolul I, apoi, dupa o perioada de intrerupere si in evul mediu timpuriu.

Cetatea Paganilor facea parte de seria de fortificatii din secuime, reconstruit in secolele XII-XIII, apoi folosit numai ca refugiu in cazul invaziilor tataresti pina in secolul al XV-lea. A fost demolat de trupele austriece. In apropierea cetatii trece poteca turistica spre varful Harghita Madarasi (cruce albastra, 19 km, 870 m diferenta de nivel, 7-8 ore de mers).

[EN]...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Atractii Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Racu.

Cautati geoascunzisul Cetatea Racu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Piatra Tabulata
Harghita Racu
Varful Harghita Siculeni
Cascada Paraului Saritor
Piatra Mica a Bufnitei

Comentarii
Pixel
Cetatea Racu - revalorizare...
Re: Cetatea Racu...
Re: Cetatea Racu...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.