Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Lespezi Star

Lespezi Star


O geocutie la inaltime, pazita de o stea. Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2.517 metri. Este recunoscut prin masivitatea sa, este abrupt ca un zid, ascutit si dificil de accesat.

Una din variantele accesului spre varf se face pe partea sud-vestica pe un traseu ce pleaca din strunga Doamnei spre Negoiu, coboara in vale si face stanga, apoi se urca abrupt pana pe varf. Cand ajungeti in sa, chiar aproape de varf in partea dreapta veti vedea lacul Vidraru. Acest traseu este unul dificil, de la Caltun pana pe varf se ajunge in 2,5 - 3 h, nu plecati fara cel putin 1,5 l de apa.

Vederea de pe varf este una exceptionala, se vede Negoiu, Laitel, dar si Vanatoarea lui Buteanu, Vistea Mare si Moldoveanu. Daca va uitati in jos, chiar sub voi veti vedea Lacul Caltun. Este un varf impresionant. Daca pleci dimineata poti vedea capre negre si marmote....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Covor de afine
Covor de afine
Peretele sudic
Peretele sudic
Lacul Caltun
Lacul Caltun
Strigatul stancilor spre cer
Strigatul stancilor spre cer
Crucea de pe varful Lespezi
Crucea de pe varful Lespezi
Arde padurea
Arde padurea
Shrek
Shrek
Prima pagina din caietel
Prima pagina din caietel
Cand toti oamenii gandesc la fel...
Cand toti oamenii gandesc la fel...
Cele 3 momai de pe Caltun
Cele 3 momai de pe Caltun
In spate varful Negoiu
In spate varful Negoiu
Varful Lespezi de pe Cornul Caltunului
Varful Lespezi de pe Cornul Caltunului
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lespezi Star.

Cautati geoascunzisul Lespezi Star si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga

    Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat...
  • Oau felicitari

    Cred ca sunteti primi! Ma bucur ca ati gasit-o...
  • Pe varful Lespezi de la Piscul Negru

    Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor, pe un traseu turistic ce porneste de la Cantonul Piscul Negru...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.