Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cariera Brazi

Cariera Brazi


La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi. Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime. Coboram de la intrare cca 30 m in serpentine scurte pana la malul lacului albastru, pe care ploile si zapezile topite il construiesc in caldarea de bazalt.

In fata noastra se deschide o larga sectiune geologica, avand inaltimea de 50 - 60 m, prin zona vulcanica a Racosului. In prima jumatate, de jos, a peretelui, apare bazaltul masiv sub diferite forme: coloane, capete de coloane (coloane orizontale sectionate de frontul vertical al exploatarii), forme cordate ale lavelor in fata coloanelor si scurgeri orizontale ale...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Atractiile Romaniei

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cariera Brazi.

Cautati geoascunzisul Cariera Brazi si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.