Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe

Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe


P-ta Kálvin, odinioara Ópiac, este un ansamblu monumental arhitectural. Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV., respectiv la inceputul secolului al XVI. in stil gotic.

Forma de azi a primit-o dupa reconstructia din 1547. Dupa cutremurul mare din 1802, in 1829, au construit o noua clopotnita in stil baroc, cu acoperis de coif sub forma de ceapa. Biserica a fost imprejmuita de un zid oval, prevazut cu deschizaturi pentru arme, care a fost restaurat. Acesta a fost fortificat de inca o centura, care dupa presupuneri a fost deteriorat partial...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Atractiile Romaniei

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe.

Cautati geoascunzisul Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.