Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Lacul Cuejdel - II
Varful Simon
Muntele lui Simon
Manastirea Pestera Garcina
Bisericuta ascunsa Pangarati

Comentarii
Lacul Cuejdel I...Lacul Cuiejdel - I

Lacul Cuiejdel - I


Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m. Barajul are o lungime de 100 m si o inaltime de 30 m. Pentru vizitarea lacului recomandam accesul cu masina prin Cracaoani.

Lacul Cuiejdel s-a format in urma unor alunecari de teren succesive, intre anii 1978 si 1991, pe cursul paraului Cuiejdel, la baza Culmii Munticelu. Cauzele formarii lacului sunt panta mare a versantilor, defrisarile de padure, taierea unui drum forestier in panta, precipitatiile abundente si cutremurul din 1990. In aval de lac mai exista patru lacuri mai mici. Aici s-a creat...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lacul Cuiejdel - I.

Cautati geoascunzisul Lacul Cuiejdel - I si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.