Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Trei Caldari

Trei Caldari


In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Muntele Cozla are forma unei culmi alungite de la nord la sud. Este alcatuit din straturi de marne, sisturi argiloase, bogate in fosile de pesti si alge. Trei Caldari este o piatra interesanta, in care se afla sapate trei scobituri rotunde, cu diametrul de aprox. 60 cm.

Pentru raritatea si interesul stiintific Trei Caldari este declarata monument al naturii. Originea acestei ciudate creatii a naturii este explicata diferit de specialisti. Unii considera ca ne aflam in fata unui fenomen carstic, alti cercetatori le atribuie o natura periglaciara, in timp ce altii le califica drept marmite eoliene formate prin actiunea indelungata a vanturilor....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Lacul Batca Doamnei
Lacul Batca Doamnei
Partia de schi vara
Partia de schi vara
Lacul Batca Doamnei
Lacul Batca Doamnei
Laculetul verde
Laculetul verde
Poteca
Poteca
7745
7745
7746
7746
7747
7747
La Trei Caldari
La Trei Caldari
Trei Caldari
Trei Caldari
Scobituri rotunde
Scobituri rotunde
Caldarile din piatra
Caldarile din piatra
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Trei Caldari.

Cautati geoascunzisul Trei Caldari si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Caldari cu plin

    Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis: nu mai putin de 4 cautatori de geocomori au gasit cutia de la Trei Caldari...
  • Caldarile din piatra seaca

    Se zice ca scoti apa si din piatra seaca...
  • Trei Caldari Piatra Neamt

    Gasit mai greu geocutia...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.