Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Manastirea Pestera Garcina
Parc zoologic Cozla
Locul fosilifer Agarcia
Crucea dr. Iacomi Cernegura
Cascada Pusu Cernegura

Comentarii
Caldari cu plin...
Caldarile din piatra seaca...
Trei Caldari Piatra Neamt...Trei Caldari

Trei Caldari


In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Muntele Cozla are forma unei culmi alungite de la nord la sud. Este alcatuit din straturi de marne, sisturi argiloase, bogate in fosile de pesti si alge. Trei Caldari este o piatra interesanta, in care se afla sapate trei scobituri rotunde, cu diametrul de aprox. 60 cm.

Pentru raritatea si interesul stiintific Trei Caldari este declarata monument al naturii. Originea acestei ciudate creatii a naturii este explicata diferit de specialisti. Unii considera ca ne aflam in fata unui fenomen carstic, alti cercetatori le atribuie o natura periglaciara, in timp ce altii le califica drept marmite eoliene formate prin actiunea indelungata a vanturilor....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Trei Caldari.

Cautati geoascunzisul Trei Caldari si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.