Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cascadele de la cariera Velnita

Cascadele de la cariera Velnita


Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor.

Deoarece pentru a ajunge la cariera este necesara trecerea albiei Slanicului, recomandam echiparea cu cizme. Ajunsi in cariera, la un moment dat vom ajunge la confluenta unor paraie. Parcurgand cele doua vai, vom descoperi pe partea dreapta, in sensul nostru de deplasare, patru cascade (De la cariera, Verde, Firul de apa, Prelinsa). Pe valea din stanga vom gasi noua cascade mai mari (Evantai, Laterala, Cu etaj, Cu trepte, Hamac, Terasa, Dupa arcada, Maro, Cu tavan), precum si nenumarate trepte, caderi si prelingeri de apa....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Bloc urias de piatra
Bloc urias de piatra
Cascada de la cariera
Cascada de la cariera
Cascada verde
Cascada verde
Cascada firul de apa
Cascada firul de apa
Cascada prelinsa
Cascada prelinsa
Cascada evantai
Cascada evantai
Cascada laterala
Cascada laterala
Cascada cu etaj
Cascada cu etaj
Cascada cu trepte
Cascada cu trepte
Cascada hamac
Cascada hamac
Cascada terasa
Cascada terasa
Cascada de dupa arcada
Cascada de dupa arcada
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cascadele de la cariera Velnita.

Cautati geoascunzisul Cascadele de la cariera Velnita si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Traseul cascadelor

    Un fotoreportaj al unui traseu în circuit pe la cascadele descrise în acest post poate fi găsit pe: https://www...
  • Ascunzisul de la Cascadele de la Cariera Velnita

    ...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.