Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cimitir de pasari - Paraul Minei

Cimitir de pasari - Paraul Minei


Rezervatia botanica si geologica Paraul Minei este situata pe versantul estic al Muntilor Harghita, la circa 2 km sud de Baile Santimbru, si la sud de tinovul Luci de langa Sancraieni.  La capatul paraului Minei, in anii 1770 a existat o statiune balneara, a carei urme nu o mai gasim azi.

De-a lungul vaii gasim cateva izvoare de apa minerala cu un gust placut, mine parasite. In locul unei mofete distruse, cu aer ucigator din cauza sulfului, azi gasim doar un cimitir de pasari. Ivirile de CO2 si H2S au dus la caolinizarea rocilor din jur, ceea ce a avut ca efect imediat modificarea componentelor solurilor si vegetatiei din regiune. Vegetatia este asemanatoare cu cea de la tinovul Luci....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Turma de vaci
Turma de vaci
Exploatare forestiera
Exploatare forestiera
7522
7522
7523
7523
Mina abandonata
Mina abandonata
7528
7528
7532
7532
7534
7534
Sufrageria taietorilor de lemne
Sufrageria taietorilor de lemne
Cimitir de pasari
Cimitir de pasari
Pasare moarta
Pasare moarta
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cimitir de pasari - Paraul Minei.

Cautati geoascunzisul Cimitir de pasari - Paraul Minei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Am fost prezent la gasirea geocutiei

    Deoarece nu este prima oara cand parcurg valea paraului Minei, am decis sa am apropii de locatie dintr-o alta directie...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.