Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cimitir de pasari - Paraul Minei

Cimitir de pasari - Paraul Minei


Rezervatia botanica si geologica Paraul Minei este situata pe versantul estic al Muntilor Harghita, la circa 2 km sud de Baile Santimbru, si la sud de tinovul Luci de langa Sancraieni.  La capatul paraului Minei, in anii 1770 a existat o statiune balneara, a carei urme nu o mai gasim azi.

De-a lungul vaii gasim cateva izvoare de apa minerala cu un gust placut, mine parasite. In locul unei mofete distruse, cu aer ucigator din cauza sulfului, azi gasim doar un cimitir de pasari. Ivirile de CO2 si H2S au dus la caolinizarea rocilor din jur, ceea ce a avut ca efect imediat modificarea componentelor solurilor si vegetatiei din regiune. Vegetatia este asemanatoare...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Cautare geoascunzisuri

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cimitir de pasari - Paraul Minei.

Cautati geoascunzisul Cimitir de pasari - Paraul Minei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Cascada Fotoliu
Baile Santimbru
Punct belvedere Muntele Cucu
Piatra cu ochi
Casuta de pe muntele Cucu

Comentarii
Pixel
Am fost prezent la gasirea geocutiei...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.