Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Capul Fagului
Capela Xantusz
Ruinele castelului Xantusz
Misentea
Clopotnita Potiond

Comentarii
La Hosasau, nici locuitori, nici cutie...Hosasau

Hosasau


Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Apa minerala de aici este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte bun de servit cu vin, rezistent la transport, chiar si in sticle fara dop, fara sa se piarda gazul. Capela din catun, construita in 1494 de contele Lazar Andras din Lazarea a fost multa vreme in paragina, azi este restaurata.

Catunul Hosasau dateaza din secolul al XV-lea, dar a fost devastat de tatari cu ocazia invaziei din 1694. Ramasitele catunului au fost rase de pe fata pamantului un deceniu mai tarziu, de trupele austriece ale coloneilor Acton si Graven. Catunul a fost repopulat incet, in 1910 avea 116 locuitori, in 1969 67. In 1971 a inceput demolarea sistematica a catunului, locuitorii mutandu-se...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Hosasau.

Cautati geoascunzisul Hosasau si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.