Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Hosasau

Hosasau


Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Apa minerala de aici este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte bun de servit cu vin, rezistent la transport, chiar si in sticle fara dop, fara sa se piarda gazul. Capela din catun, construita in 1494 de contele Lazar Andras din Lazarea a fost multa vreme in paragina, azi este restaurata.

Catunul Hosasau dateaza din secolul al XV-lea, dar a fost devastat de tatari cu ocazia invaziei din 1694. Ramasitele catunului au fost rase de pe fata pamantului un deceniu mai tarziu, de trupele austriece ale coloneilor Acton si Graven. Catunul a fost repopulat incet, in 1910 avea 116 locuitori, in 1969 67. In 1971 a inceput demolarea sistematica a catunului, locuitorii mutandu-se la Misentea.

La recensamantul din 1992 avea 1 locuitor permanent. Dar tendinta de repopulare incepuse, inca din ultimii ani ai deceniului 1980 multi au cumparat casele aflate in paragina, sau si-au construit case de vacanta. Clima blanda, apele minerale excelente, aerul sanatos...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Hosasau
Hosasau
Cruci vechi
Cruci vechi
Gard
Gard
Capela
Capela
Hosasau
Hosasau
Izvor amenajat
Izvor amenajat
Apa minerala
Apa minerala
Capela din Hosasau
Capela din Hosasau
Hosasaul si Dealul Capul Fagului
Hosasaul si Dealul Capul Fagului
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Hosasau.

Cautati geoascunzisul Hosasau si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • La Hosasau, nici locuitori, nici cutie

    Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii ce a cuprins ascunzisul de pe dealul de vizavi (dincolo de valea Fitod - Capul Fagului), cel de la Capela Xanthus, ascunderea unei cutii la Castelul Xanthus, ascensiunea pe Muntele Fagul Mare...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.