Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac

Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac


Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est.

Între 1486-1488 a fost ridicata din piatra Biserica Ortodoxa „Sf. Paraschiva” în stil gotic, pe locul uneia mai vechi, probabil din lemn. Din informatiile retinute în documente de epoca rezulta ca în secolul al XV-lea functiona pe dealul Feleacului o manastire ortodoxa contemporana cu domnia voievodului Stefan cel Mare.

Unii specialisti...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Coordonate gps

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac.

Cautati geoascunzisul Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Ouale de Feleac
Izvorul Bilascu Padurea Faget
Lumea pierduta din gradina botanica
Lacul Micesti
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan

Comentarii
Pixel
Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac...
Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac...
Pe Feleac in drum spre Oradea...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.