Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Sancraieni

Sancraieni


Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc. Satele care apartin comunei sunt: Leliceni, Misentea, Santimbru, Santimbru-Bai, Fitod, Hosasau. Locuitorii satului sunt vestiti pietrari si producatori iscusiti ai tesaturilor din lana.

Satul a fost un centru de producere a pietrelor de moara, avea fabrici de hartie, gatere, fabrici de cherestea, de tigla, instalatii de prelucrare a lanei, localnicii erau carutasi vestiti. Azi are fabrica de parcheta si butoaie din lemn, doua statii de imbuteliere a apei minerale Kraiten Harghita si Perla Harghitei. Aici sunt cele mai bogate zacaminte de apa minerala din Ciuc.

Biserica romano-catolica este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Biserica actuala a fost construita in secolul al XV-lea, pastrand numeroase elemente din biserica anterioara construita in stil roman. Biserica a fost suprainaltata in anii...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Cruci vechi
Cruci vechi
Fortificatie
Fortificatie
Intrare
Intrare
Cladirea bisericii
Cladirea bisericii
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Sancraieni.

Cautati geoascunzisul Sancraieni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.