Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Sancraieni

Sancraieni


Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc. Satele care apartin comunei sunt: Leliceni, Misentea, Santimbru, Santimbru-Bai, Fitod, Hosasau. Locuitorii satului sunt vestiti pietrari si producatori iscusiti ai tesaturilor din lana.

Satul a fost un centru de producere a pietrelor de moara, avea fabrici de hartie, gatere, fabrici de cherestea, de tigla, instalatii de prelucrare a lanei, localnicii erau carutasi vestiti. Azi are fabrica de parcheta si butoaie din lemn, doua statii de imbuteliere a apei minerale Kraiten Harghita si Perla Harghitei. Aici sunt cele mai bogate zacaminte de apa minerala din Ciuc.

Biserica...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Coordonate gps

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Sancraieni.

Cautati geoascunzisul Sancraieni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.