Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Fetei - Floresti

Cetatea Fetei - Floresti


Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala. Se spune ca in timpul invaziilor tatare o fata din sat a fost prinsa de tatari si in ciuda torturilor nu a dezvaluit locul in care se ascunsesera oamenii din sat. In amintirea ei, cetatea ar fi fost denumita Cetatea Fetei.

Cetatea Fetei a fost construita inaintea anului 1241, drept punct de paza si observatie in fata invaziilor tatarilor. Cetatea a fost daramata in 1437. Astazi exista doar o serie de ruine si o gaura de put din care porneste un tunel subteran, blocat la cativa metri de o poarta din fier....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Atractii Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Fetei - Floresti.

Cautati geoascunzisul Cetatea Fetei - Floresti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.