Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Piatra cu ceaun - Stogul de piatra

Piatra cu ceaun - Stogul de piatra


Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. A doua formatiune, cea mai cunoscuta, este Piatra cu ceaun, denumita astfel din cauza unei adancituri din spatele stancii, care are forma unui ceaun aproape perfect.

Drumul de la Moinesti pana in localitatea Bolatau este groaznic, dar odata ajunsi aici vom putea porni intr-o frumoasa drumetie in zona Stogul de Piatra, unde vom gasi mai multe formatiuni stancoase deosebit de interesante.

Putem alege drumul abrupt, urcand pe Poteca Vanatorilor. Dar putem merge si pe drumul mai lung, dar mai comod, drumul forestier care porneste de la biserica din Bolatau, spre dreapta. In momentul in care ajungem la o troita, trebuie sa o luam spre dreapta. Acest drum forestier este accesibil numai masinilor de teren.

A doua formatiune, cea care se afla exact la o intersectie de drumuri forestiere, este Piatra cu ceaun. Atentie!...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Piatra cu ceaun 2
Piatra cu ceaun 2
Adancitura avand forma unui ceaun
Adancitura avand forma unui ceaun
Piatra cu ceaun 3
Piatra cu ceaun 3
Piatra cu ceaun 4
Piatra cu ceaun 4
Mărturii
Mărturii
Acces spre varf
Acces spre varf
Reversul
Reversul
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Piatra cu ceaun - Stogul de piatra.

Cautati geoascunzisul Piatra cu ceaun - Stogul de piatra si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra

    Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului...
  • Ceaunul a fost cu plin

    Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.