Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Poarta Dracilor - Valea Milcovului

Poarta Dracilor - Valea Milcovului


Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia. Satul Valea Milcovului cca 35 km de Focsani.

Este vorba despre strapungerea transversala a unui pachet impresionant de strate de gresie de catre paraul Valcea (Creiu/Cretu/Chicera - depinde de harti) inainte de varsarea acestuia in Milcov. Inainte de a o face creaza si o frumoasa cascada.

Accesul in zona este facilitat de drumul national ce leaga Focsaniul de Andreiasu de Jos, unde se afla celebrul Foc Viu (geoobiectiv). O fotodescriere a traseului de acces la aceste fenomene, pe muntesiflori.ro!...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Perete la Poarta Dracilor 2
Perete la Poarta Dracilor 2
Intrarea prin Poarta Dracilor
Intrarea prin Poarta Dracilor
Strat redresat la verticala la Poarta Dracilor
Strat redresat la verticala la Poarta Dracilor
Strate bituminose la Poarta Dracilor
Strate bituminose la Poarta Dracilor
Cascada Cretului
Cascada Cretului
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Poarta Dracilor - Valea Milcovului.

Cautati geoascunzisul Poarta Dracilor - Valea Milcovului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.