Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru

Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru


Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului. Circa 30 km est de Focsani.

Alternanta dintre stratele de gresie cu cele nisipoase, marnoase, argiloase si tectonica locala ce a ridicat stratele la verticala, au generat o spectaculoasa eroziune diferentiata ce a dus la aparitia unui relief ruiniform cu numerosi pereti izolati si faleze impresionante ca dimensiuni.

Asemenea relief apare pe malul drept al Milcovului in satul Sindrilari, in mod cu totul impresionant ca dimensiuni, in punctul de confluenta al celor doua rauri pomenite, pe malul drept al Reghiului, inainte de confluenta, pe malul drept al Milcovului mai sus de confluenta, in zona satului Valea Milcovului.

Un punct de exceptie - ca spectacol - este gura paraului...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Stancile de la Scruntaru - detaliu
Stancile de la Scruntaru - detaliu
Strat de gresie verticalizat la Scruntaru
Strat de gresie verticalizat la Scruntaru
Stancile de la Sindrilari
Stancile de la Sindrilari
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru.

Cautati geoascunzisul Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.