Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Ruinele bisericii Veres
Castelul Szentkereszty Arcus
Izvor pe malul Oltului
Biserica reformata fortificata Sfantu Gh
Biblioteca Judeteana Covasna

Comentarii
Clopotnite...
Biserica unitariana versus reformata...Biserica unitariana din Calnic

Biserica unitariana din Calnic


Geocutie ascunsa de retyilorant

Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Tavanul bisericii are casete pictate cu motive florale. Biserica are doua porti sculptate si doua clopotnite acoperite cu sindrila, capodopere ale artei lemnului sculptat. La constructia lor nu s-au folosit cuie metalice. Ambele clopotnite sunt monumente istorice.

Satul Calnic apartine de comuna Valea Crisului si este asezat in valea paraului Calnic, la o distanta de 12 km de Sfantu Gheorghe. Denumirea satului provine dintr-un cuvant slav, cu semnificatia de noroios. Calnic este atestat prima data in anul 1332. Este mosia stramoseasca a familiei nobiliare Kalnoky....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica unitariana din Calnic.

Cautati geoascunzisul Biserica unitariana din Calnic si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.