Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Podul lui Stefan cel Mare

Podul lui Stefan cel Mare


Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.

Este descris intaia data, ceva mai detaliat, de Constantin I. Istrate (1850-1918), ca fiind construit din "bolovani rotunzi" legati cu "mortar din var gros"; dar, tot el precizeaza ca podul a fost refacut (si, posibil, ... prefacut - n.n.) in 1837 - in timpul domniei lui Mihail Sturza -, apoi in 1873 - cand s-a construit soseaua Adjud-Onesti -, precum si...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Locuri interesante

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Podul lui Stefan cel Mare.

Cautati geoascunzisul Podul lui Stefan cel Mare si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Iazul Negoiesti
Lacul Andreoaie
Bisericuta veche Cimitirul Bogdanei
Monumentul lui Gheorghe Donici
Manastirea Bogdana

Comentarii
Pixel
Podul lui Stefan cel Mare...
Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare...
Podul lui Stefan cel Mare...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.