Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Podul lui Stefan cel Mare

Podul lui Stefan cel Mare


Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.

Este descris intaia data, ceva mai detaliat, de Constantin I. Istrate (1850-1918), ca fiind construit din "bolovani rotunzi" legati cu "mortar din var gros"; dar, tot el precizeaza ca podul a fost refacut (si, posibil, ... prefacut - n.n.) in 1837 - in timpul domniei lui Mihail Sturza -, apoi in 1873 - cand s-a construit soseaua Adjud-Onesti -, precum si in anii 1902-1903.

Reparatii (si restaurari) s-au mai executat in anul 2004. Prin anii 1980 s-a ridicat alaturi de pod un mic obelisc (in locul unei proiectate statui a lui Stefan cel Mare). Cat de curand, pe muntesiflori.ro, un material amanuntit despre acest pod, dar si despre celelalte!

***

Din...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Malul Trotusului
Malul Trotusului
Podul lui Stefan cel Mare 1
Podul lui Stefan cel Mare 1
Podul lui Stefan cel Mare 2
Podul lui Stefan cel Mare 2
Podul lui Stefan cel Mare 3
Podul lui Stefan cel Mare 3
Podul lui Stefan cel Mare
Podul lui Stefan cel Mare
Podul
Podul
Monument
Monument
Copacul
Copacul
Cuiburi
Cuiburi
Paznicul a fost pe aici!
Paznicul a fost pe aici!
Plan general
Plan general
Dovezi
Dovezi
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Podul lui Stefan cel Mare.

Cautati geoascunzisul Podul lui Stefan cel Mare si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
 • Podul lui Stefan cel Mare

  Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul...
 • Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare

  Noul ascunzis are coordonatele N46gr 11min 29,7sec, E26gr 54min 18,1sec, alt...
 • Podul lui Stefan cel Mare

  Am gasit...
 • Ref cutie Podul lui Stefan cel Mare

  In primul rand atentie sa nu treceti peste pod si sa nu realizati! Eu asa am patit...
 • Data cautarii, locatia geocutiei, apreciere

  Data cautarii nu trebuie precizata in text, aceasta se precizeaza alegand ziua, luna, anul, ora si minutul in timpul trimiterii comentariului de tip Am gasit geocutia, Nu am gasit geocutia, Am gasit doar locatia, Am participat la ascunderea geocutiei...
 • Greu de ... gasit!

  Ieri, 11...
 • Cutiuta nu conteaza

  Foarte frumos comentariul, mi-a facut placere sa-l citesc...
 • Monument istoric

  Chiar daca ma trag din apropierea locului respectiv , spre rusinea mea, am trecut de foarte multe ori prin zona, dar nu am avut niciodata curiozitatea sa vizitez acest loc, acest pod, dar acum am facut-o si am ramas foarte impresionat de maretia constructiei...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.