Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Cascada Nasolea
Lacul Filigeni Obcina Laposului
Cascada Supanu
Izvorul de la Botul Farcului
Stanca Faraonul

Comentarii
Un ascunzis de exceptie...
Lacul Poiana Uzului...Lacul Poiana Uzului

Lacul Poiana Uzului


Despre Lacul Poiana Uzului, mentionam ca data oficiala a nasterii sale, anul 1973, cand a fost terminat barajul (constructia a inceput din 1965). Barajul, din beton, cu contraforti, este inalt de 84 m. Lacul din spatele sau are o lungime de cca 3,5 km si o adancime maxima de 65 m.

Rostul constructiei, alimentarea cu apa potabila (si industriala) a unor localitati din aval, pana la Onesti; de curand, si o parte a Bacaului a fost racordata la aceasta sursa de apa. La baza barajului se afla si o mica hidrocentrala. Lacul poarta numele satului care a fost acoperit de apele sale, locuitorii fiind stramutati in Darmanesti, cativa refacandu-si casele la gura...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lacul Poiana Uzului.

Cautati geoascunzisul Lacul Poiana Uzului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.