Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cascada Nasolea

Cascada Nasolea


Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada.

Cascada este doar o parte a unei adevarate cataracte - alcatuita din ziduri masive de gresie ce bareaza raul pe toata latimea sa. Uzul o strapunge, creindu-si un canal cu marmite laterale, aruncandu-se apoi peste un prag nu foarte inalt. Se linisteste insa ceva mai jos de baza cascadei, formand un veritabil lac.

Accesul despre care vorbeste in comentariul sau SorinIov se refera la punctul de belvedere de pe malul stang al Uzului. Cum ascunzisul se afla pe malul drept, descriem accesul la el. Odata ajunsi la coada Lacului Poiana Uzului, dupa ce am trecut peste podul de peste Uz (cel la care se refera SorinIov) - pe drumul execrabil de la barajul lacului (7 km)...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cascada Nasolea.

Cautati geoascunzisul Cascada Nasolea si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Izvorul de la Botul Farcului
Lacul Poiana Uzului
Valea Uzului
Baltile Nemirei
Lacul Filigeni Obcina Laposului

Comentarii
Pixel
Pe o vreme ... nasoala la Cascada Nasolea...
Cascada Nasolea...

Cazare
Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.