Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Baile Fantana Sarata - Soskutfurdo

Baile Fantana Sarata - Soskutfurdo


Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de auto...turistii ce mai opresc aici pentru popas. Prezentam pe scurt istoria recenta a bailor pentru a intelege dezamagirea la vederea starii actuale.

Pana in anul 2004 se stia de izvorul putin sarat (de aici si numele Soskut, Fantana/Izvorul Sarat) si putin sulfuros de aici, totusi cu apa baubila. In anul 2004, sub coordonarea unei fundatii din Ungaria (Ars Topia) si a filialei sale din Miercurea Ciuc, au fost demarate lucrari de amenajare a bailor. Ca mod de lucru a fost claca, participand locuitorii satului Casinu Nou. In scurt timp s-a redirectionat cursul rauletului peste care s-a construit un podet de lemn, au fost amenajate izvorul principal si inca unul sub forma unei bai de picioare, s-a mai ridicat un chiosc si s-au construit un vestiar si o toaleta.

O cruce vegheaza o scena podita cu scanduri...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Accesul
Accesul
Intrare la bai
Intrare la bai
Pod si amenajari la intrare
Pod si amenajari la intrare
Izvorul principal
Izvorul principal
Baie de picioare
Baie de picioare
Amenajare pentru masa
Amenajare pentru masa
Filigorie
Filigorie
Izvorul
Izvorul
Un mic bazin
Un mic bazin
Frunze plutand pe suprafata apei
Frunze plutand pe suprafata apei
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Baile Fantana Sarata - Soskutfurdo.

Cautati geoascunzisul Baile Fantana Sarata - Soskutfurdo si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • A doua oara

    Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie...
  • Baile Soskutfurdo

    Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.