Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Baile Fantana Sarata - Soskutfurdo

Baile Fantana Sarata - Soskutfurdo


Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de auto...turistii ce mai opresc aici pentru popas. Prezentam pe scurt istoria recenta a bailor pentru a intelege dezamagirea la vederea starii actuale.

Pana in anul 2004 se stia de izvorul putin sarat (de aici si numele Soskut, Fantana/Izvorul Sarat) si putin sulfuros de aici, totusi cu apa baubila. In anul 2004, sub coordonarea unei fundatii din Ungaria (Ars Topia) si a filialei sale din Miercurea Ciuc, au fost demarate lucrari de amenajare a bailor. Ca mod de lucru a fost claca, participand locuitorii satului Casinu Nou....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Obiective turistice inedite

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Baile Fantana Sarata - Soskutfurdo.

Cautati geoascunzisul Baile Fantana Sarata - Soskutfurdo si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.