Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Lacul Iernut
Bratul mort Custelnic
Lacul Taureni
Parcul Knopfler Cristesti
Podul de pe linia ingusta Cristesti

Comentarii
Re: Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut...Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut

Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut


Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Localitatea Iernut apare atestata documentar in anul 1257, sub numele de Ranoltu.

A fost la inceput o simpla mosie de tip feudal, pentru ca in anul 1461, sa primeasca statutul de targ. Anterior anului 1545 exista in locul castelului o alta resedinta nobiliara. Dupa ce acesta intra in posesia lui Gáspár Bogáti, va fi reconstruit din temelie.

Intre anii 1583 si 1585 castelul il are ca proprietar pe Francisc Kendy. In 1608, castelul este donat de...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut.

Cautati geoascunzisul Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.