Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Varful Hasmasul Mare - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Varful Hasmasul Mare, atractii turistice

Varful Hasmasul Mare..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Piramida geodezica Crucea de la zona de belvedere. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Hasmasul Mare! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Varful Hasmasul Mare si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Trei Fantani, se afla la 4,05 km distanta.
Cazare

Cazare Trei Fantani (Damuc, Neamt)


Vezi oferte de cazare langa Trei Fantani, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0 km distanta: Hasmasu Mare - Muntii Hasmas (24 poze).
14714723251100
14714723271101
14714723281102
14714723291103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Hasmasul Mare?
Poiana Alba. La 2,5 km. Poiana Alba in noiembrie - Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte. Piatra Ciobanului - Muntii Hasmas. La 3 km. Piatra Potcoavei. La 3,2 km. Piatra Potcoavei in noiembrie - Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta. Paraul Sec Muntii Hasmas. La 3,3 km. Stanca La Panda. La 3,8 km. Putem ajunge pe punctul de belvedere al acestei stanci pornind din Balan, si urmand mai intai traseul marcat cu banda albastra spre Piatra Singuratica. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea. (obiectiv interesant cu geocutie)
Muntele Fratele. La 4,3 km. Piatra Ascutita - Pe toata durata excursiei in zonă privirile mi-au fost atrase de această piatră. Piatra Scrisa Balan. La 4,5 km. Ciofronca. La 5 km. Ciofronca in noiembrie - Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia. La Bechet Valea Bicajelului. La 6,9 km. Dar acest obstacol e doar un prilej de bucurie pentru parau. (obiectiv interesant cu geocutie)
Izvorul Oltului. La 7,2 km. Piatra Cherecului. La 7,3 km. Pasul Dracului Balan. La 7,6 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas. (geoobiectiv cu geocutie)
Cheile Duruitoarei Bicajel. La 7,8 km. Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului. (geoascunzis)
Culmea Ghimilcinis. La 8 km. In locul unde drumul intersecteaza creasta gasim un stalp plin cu indicatoare.
Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic. La 8,5 km. Stanca de langa parau este asemanatoare cu un cap de sarpe, avand gura deschisa.
Punct belvedere Sacadatul. La 8,7 km. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Piatra Ghilcos Muntii Hasmas. La 8,8 km. Belvedere Ghilcos. La 8,8 km. Izvorul Muresului Arama Neagra. La 8,9 km. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Cabina panoramica Piatra Ghilcos. La 9,1 km. Popasul cu priveliste Izvoru Muresului. La 9,6 km. Vom gasi aici un loc de odihna, amenajat cu masa si banci. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Balconul de piatra Lacu Rosu. La 9,9 km. Balconul de piatra - Lacu Rosu.
Lacul Rosu. La 10 km. Sensurile de parcurgere traseu - Urmand indicatiile de traseu din descriere ajungem mai repede la geocutie, in cazul in care cautatorul cunoaste deja obiectivul prezentat, si doreste doar sa caute geocutia. Stanca Bufnitei Muntele Iavardi. La 10,2 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Pestera Sugau Muntii Giurgeu. La 10,2 km. Formata intr-o lentila de calcar, are patru nivele si o lungime totala de 1021 m. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
Valea Iavardi. La 10,3 km. Valea paraului Iavardi este cunoscuta prin formatiunile sale stancoase, compuse din calcare triasice.
Suhardul Mic. La 10,7 km. Victorieee! - Magnetismul Ceahlaului si frumusetea muntilor m-au facut sa revin in aceste locuri. Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului. La 10,8 km. Pe partea geografica stanga se afla un izvor pretios, indicat si cu o tablita. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Culmea Iavardi. La 10,9 km. Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Gradina Zanelor Cheile Bicazului. La 11,1 km. Este un perete de stanca, o formatiune specifica de stanci, si totodata unul dintre locurile preferate ale caprelor negre din zona. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi. La 11,2 km. Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Fantana Cerbul. La 11,4 km. Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Izvorul Maria Izvoru Muresului. La 11,4 km. Este numit si Izvorul de jos, respectiv Izvorul turistic al Muresului. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Partia veche de schi Gheorgheni. La 11,4 km. Piatra lui Kota Muntele Iavardi. La 11,6 km. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Podul suspendat nou Cheile Bicajelului. La 11,6 km. Traseu interzis iarna - Ultima data cand am vizitat punctele de belvedere de pe Piatra Poienii, noul pod suspendat nu a fost inca gata, astfel am ratat parcurgerea podului cu numai o zi. Cabina panoramica Piatra Poienii. La 11,7 km. Acestea sunt unice in Romania, dar chiar si in Europa gasesti rar asemenea constructii.
Varful Gretes Izvoru Muresului. La 11,7 km. Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme, oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
Fagul Inalt Gheorgheni. La 11,9 km. Stanca cu turnulet Nascalat. La 11,9 km. Pe Nascalat iarna - Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv. Piatra Surducului Muntii Hasmas. La 12,3 km. Politele Bardosului Cheile Bicazului. La 12,4 km. Cascada Iavardi. La 12,8 km. Cascada Zugo-Iavardi are mai multe surori - Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS. Piatra Bardos Cheile Bicazului. La 13 km. Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Piatra Cupas Cheile Bicazului. La 13 km. Avenul Licas. La 13,2 km. Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni. La 13,2 km. Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Varful Nascalat Muntii Ciucului. La 13,4 km. Clopotnita Tincani Izvoru Muresului. La 13,4 km. Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos. La 13,6 km. Capela localizata in catunul Iavardi, este situată pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi, inaintea cinei servite la pensiunea Fatanyeros, am cautat si geocutia ascunsa la capela catolica Iavardi.
Turnurile Iavardi Valea Iavardi. La 13,9 km. Accesul la stanci este destul de greoi, dar odata ajunsi acolo, avem parte si de o frumoasa priveliste asupra vaii Iavardi.
Belvedere Piatra Sugaului. La 14,1 km. Traseul Cabana Ecolog - Saua Strungii - versantul vestic Munticelu - Piatra Sugaului - Jgheabu cu Lusi - Cabana Ecolog este de tip circuit, si marcat cu triunghi rosu.
Cheile Sugaului. La 14,3 km. Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.

Varful Hasmasul Mare in limba maghiara - magyarul: Nagyhagymás-csúcs

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Hasmasul Mare
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Sub varf - Cum terenul in zonă e accidentat, am renunțat ușor să măsor distanța - indiferent de direcție...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Hasmasul Mare? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.