Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Biserica catolica Sanzieni
Ruinele castelului Tarnoczy
Biserica catolica Poian
Poian
Biserica catolica Valea Seaca

Comentarii
Unde dai si unde crapa...Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko

Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko


Dealul Perko - in traducere romaneasca, Piatra Judecatii - are, probabil, o atare straveche semnificatie. Capela de pe el are o vechime necunoscuta, cunoscandu-se doar anii unor reconstructructii sau adaosuri, sec. XVII, XVIII.

Ca loc de pelerinaj Dealul Perko este cunoscut din sec. XVIII. In zilele noastre se organizeaza o asemenea ceremonie, la care se adauga numeroase alte manifestatii, de ziua Sf. Stefan, cand se sarbatoresc, timp de 3 zile, Zilele Satului Sanzieni.

Este interesant ca se mai cunosc doua toponime provenite, probabil, de la acelasi inteles, Dealul Judecatii: Dealul Perchiu,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko.

Cautati geoascunzisul Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.