Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Hosman

Hosman


Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu. Apartine de comuna Nocrich. In documentele vechi, localitatea este numita cand Holzmenia, cand Holzmengen, cand Holczmang, nume care ar putea veni de la holz (lemn) si mangi (multime), adica o gramada de lemne.

Fortificatia bisericii din Hosman a fost ridicata la poalele dealului si inconjura o biserica romanica construita in jurul anului 1270. La inceput avea trei nave, o absida a altarului si o clopotnita cu cinci niveluri.

Biserica din Hosman este inconjurata cu doua incinte de ziduri. Turnul-poarta, inalt de trei niveluri si aparat de o hersa, este situat in nord-vest,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Locuri necunoscute

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Hosman.

Cautati geoascunzisul Hosman si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.