Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Vurpar

Vurpar


Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Este resedinta comunei Vurpar. Este situata pe cursul superior al paraului cu acelasi nume, in centrul judetului, pe drumul judetean 106S - Vurpar - Daia, la o distanta de 60 km fata de orasul Agnita si municipiul Medias.

Data: 15.08.2011
Geoobiectiv cu geocutie

Biserica evangelica din Vurpar este una dintre cele mai vechi bazilice romanice din Transilvania. Atestata documentar in 1296 sub numele de Villa Heoholm, biserica pastreaza cele trei nave romanice si corul, doar absida fiind inlocuita in secolul al XV-lea cu un altar poligonal, ulterior fiind construit in vest si turnul. Luneta portalului de nord este decorata in relief cu pomul vietii, incadrat de un leopard in dreapta si de o fiinta fantastica, avand cap de leu si corp de peste, in stanga. impreuna cu relieful apropiat ca forma de la Ocna Sibiului, sunt singurele reprezentari de acest fel ale stilului romanic...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Vurpar 1
Vurpar 1
Vurpar 2
Vurpar 2
Poarta
Poarta
Turn cu ceas
Turn cu ceas
Intrarea bisericii
Intrarea bisericii
Usa bisericii
Usa bisericii
Detaliu
Detaliu
Intrare laterala in turn
Intrare laterala in turn
Turn cu ceas
Turn cu ceas
Interiorul bisericii
Interiorul bisericii
Biserica
Biserica
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Vurpar.

Cautati geoascunzisul Vurpar si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Gasita

    Am gasit triunghiul si cutiuta...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.